Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 6. 2024,
9.55

Osveženo pred

4 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

kanu kajak Nejc Žnidarčič

Nedelja, 16. 6. 2024, 9.55

4 tedne, 1 dan

Nejc Žnidarčič zmagal v Severni Makedoniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Nejc Žnidarčič | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

Nejc Žnidarčič je na prvi tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah v Velesu v Severni Makedonija zmagal v sprintu na divjih vodah. Edini slovenski predstavnik na sobotni tekmi je najbližjega zasledovalca, Francoza Titouana Doreaua, ugnal za 19 stotink.

Nejc Žnidarčič je iz kvalifikacij v finale napredoval po prvem nastopu, in sicer s tretjimčasom kvalifikacij, saj sta bila pred njim Doreau in Švicar Linus Bolzern. V odločilni vožnji pa je Žnidarčič postavil najboljši čas in se veselil nove zmage.

"Zmaga je zmaga, ampak je bil ta teden kar čuden. Že od prejšnjega tedna se mi vlečebolezen, tako da nisem bil ravno pri močeh. Malo mi je šlo na roko, da je sprint zelo kratekin sem lahko stisnil, pa še konkurenca ni bila polna, saj ni bilo najboljših Slovencev,Francozov in Čehov. Zmaga ni toliko vredna, kot če bi bili vsi, ampak jo vseeno vzamem. Čaka nas še klasika. Zahtevno bo, saj je voda zelo mirna in brez valov, proga bo zelo fizična, sam pa nisem ravno v formi. Potrudil se bom po najboljših močeh," je za Kajakaško zvezo Slovenije povedal Žnidarčič.

Preberite še:

Luka Božič
Sportal Luka Božič peti, Žiga Lin Hočevar šesti v Krakovu
Ajda Novak Tacen 2023
Sportal Ajda Novak do petega mesta, Žiga Lin Hočevar šesti
Ne spreglejte