Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 3. 2013,
20.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zenit Kazan Zaksa Kedzierzyn-Kozle

Petek, 15. 3. 2013, 20.01

8 let

Naslov ostal v Sibiriji: Lokomotiva prvič na evropskem tronu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarji Lokomotive Novosibirsk so v finalu najprestižnejšega evropskega klubskega tekmovanja s 3:2 premagali italijanski Cuneo. V tekmi za tretje mesto je Zenit s 3:1 premagal poljsko ZAKSA-o.

Veliki finale se je začel po željah Italijanov, za katere je bil to prvi zaključni turnir v ligi prvakov, saj so dobili uvodni niz. To je očitno razjezilo gostiteljico, ki je kmalu prevzela pobudo in dobila naslednja dva. "Sibirski stroj" je bil pred zmago, a Cuneo se ni predajal, in finale popeljal v skrajšan peti niz. Potem ko smo odbojkarsko "loterijo" že videli v obeh polfinalih, oba finalista sta bila v njej uspešnejša, je bilo tokrat vprašanje, kdo bo tokrat potegnil kratko. Domačini so imeli ves čas pobudo, vodili so s 5:3 in 9:6, a v slogu celotnega izenačenega obračuna, so Italijani uspeli priključiti na 11:11. Domačini so nato zadali še zadnji udarec, dosegli dve točki zapored, drugo je z enojnim blokom priboril podajalec Butko, ki je zaustavil Belgijca Wijsmansa (13:11). Ta se je izkazala tudi za odločilno točko in slavje je v dvorani "V. Blinov" se je začelo. Pri končnih zmagovalcih je bil veliki junak ruski reprezenatnt Denis Birjukov, ki je dosedel 23 točk, pri poražencih pa najučinkovitejši Belgijiec Wout Wijsmans (20).

Branilci naslova s pretekle sezone odbojkarji Zenita so s končnim tretjim mestom vendarle nekoliko ubražili razočaranje po nepričakovenm sobotnem porazu v polfinalu in prišli še do četrte medalje v evropskih tekmovanjih. V tekmi za tretje mesto je bil s štirinajstimi točkami najboljši Maksim Mihajlov, pri poraženih Poljakih pa je največ točk dosegel Francoz Antonin Rouzier (15).

V prvem sobotnem polfinalu je gostiteljica turnirja Lokomotiva, ki je dvakrat zoastajala z 1:0 in 2:1 v nizih, je po hudem boju s 3:2 premagala branilce naslova iz Kazana, Zenit. Za "sibirski ekspres" je največ točk dosegel Šved Marcus Nilsson (23), pri poražencih pa je bil najboljši Maksim Mihajlov (19).

V drugem pa je italijanski Cuneo, ki je na poti do zaključnega tunrija izločil tudi ACH Volley, v prav tako izredno izenačeni tekmi s 3:2 premagal poljsko ZAKSA-o. Pri Italijanih sta blestela Bolgar Cvetan Sokolov (24) in Belgijec Wout Wijsmans (20), pri poraženi poljski ekipi pa je bil najuspešnejši Francoz Antonin Rouzier (26).

Ne spreglejte