Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 5. 2023,
22.25

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

1

Natisni članek

Ana Tofant Deni Kožul Namizni tenis Darko Jorgić Darko Jorgić

Ponedeljek, 22. 5. 2023, 22.25

11 mesecev

namizni tenis, svetovno prvenstvo, durban

Popoln dan za Jorgića: Napredoval tudi med posamezniki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

1

namizni tenis Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar | Darko Jorgić se je na svetovnem prvenstvu v Durbanu uvrstil v tretji krog v posamični konkurenci. | Foto Grega Valančič/Sportida

Darko Jorgić se je na svetovnem prvenstvu v Durbanu uvrstil v tretji krog v posamični konkurenci.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je na svetovnem prvenstvu v Durbanu uvrstil v tretji krog v posamični konkurenci, potem ko je premagal Portugalca Tiaga Apolonia s 4:1 (-9, 9, 8, 6, 9). V naslednjem krogu ga čaka Francoz Alexis Lebrun, ki je bil danes boljši od Senegalca Ibrahima Diawa s 4:2.

Za Hrastničanom je naravnost popoln dan v Južni Afriki. V današnjem "ogrevanju" za posamični obračun se je skupaj s Čehom Tomašem Polanskym najprej uvrstil v osmino finala v moških dvojicah, zmagoviti niz pa je nadaljeval tudi v posamični konkurenci. Slovensko-češka naveza je bila v popoldanskem dvoboju boljša od italijanske kombinacije Mihai Bobocica/Niagol Stoyanov, po dobrih 20 minutah je zmagala s 3:0 (7, 9, 5).

Jorgić je v posamičnem obračunu nato na kolena položil še dobrega znanca iz mednarodnega prizorišča. Dvanajst let starejši tekmec mu je odvzel uvodni niz, nato pa je Zasavec zagospodaril in tekmeca zasenčil v vseh prvinah igre.

Nosilca srebrnega odličja z lanskega evropskega prvenstva v Münchnu v naslednjem krogu čaka Francoz Lebrun, ki je bil pred današnjim zahtevnim dvobojem s Senegalcem Diawom boljši od Ukrajinca Levgena Priščepa s 4:0.

"Morda res v prva dva niza stopil nekoliko preveč nervozno, toda ko sem tudi z malce sreče dobil drugi niz, sem se sprostil in prevladoval do konca dvoboja. Vsekakor je Tiago vedno neugoden igralec, dobro zapira igro, vendar se dvignil svojo igro na višjo raven, spustil sem se v igro in mu nisem dovolil, da bi igrala na hitre točke, česar mu nisem dovolil. Vesel sem te zmage in uvrstitve med 32 najboljših," je po zmagi dejal najboljši slovenski namiznoteniški igralec.

Kožul izpadel po hudem boju

Manj uspešen je bil Jorgićev reprezentančni kolega Deni Kožul. Za 26-letnega Notranjca je bil v drugem krogu v posamični konkurenci usoden Japonec Yukiya Uda, ki je zmagal s 4:1 (7, 16, -7, 9, 9).

Deni Kožul je končal nastope v posamični konkurenci na svetovnem prvenstvu v Durbanu v Južni Afriki.  | Foto: Grega Valančič/Sportida Deni Kožul je končal nastope v posamični konkurenci na svetovnem prvenstvu v Durbanu v Južni Afriki. Foto: Grega Valančič/Sportida

Logatčan se je v prvem krogu prav tako pomeril z igralcem iz dežele vzhajajočega sonca. Mizukija Oikawo je premagal s 4:3, njegov rojak Uda pa je bil danes pretrd oreh za Kožula, po 44 minutah dolgem dvoboju je slavil v petih nizih.

Jorgić in Polansky se bosta v dvojicah v osmini finala pomerila s kitajsko navezo Shidong Lin/Gaoyuan Lin, ki je bila boljša od slovaške Jakub Zelinka/Lubomir Pistej s 3:0.

Ženska naveza izgubila

V drugem krogu je bila neuspešna slovenska ženska naveza Ana Tofant-Katarina Stražar, tajvanska kombinacija Huang Yi-Hua/Chen Szu-Yu je po slabih 17 minutah zmagala s 3:0 (7, 6, 5).

Tofant in Stražar sta v prvem krogu premagali Tajki Orawan Paranang in Suthasini Sawettabut s 3:2.

Deni Kožul
Sportal Kožul presenetil Japonca, Jorgić brez boja v drugi krog dvojic, Ana Tofant izgubila
Katarin Stražar
Sportal Katarina Stražar in Ana Tofant preskočili prvo oviro, uspešen tudi Darko Jorgić
Ne spreglejte