Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 5. 2023,
22.15

Osveženo pred

11 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

svetovno prvenstvo Darko Jorgić Darko Jorgić Durban Katarina Stražar Ana Tofant

Sobota, 20. 5. 2023, 22.15

11 mesecev, 1 teden

Durban, SP v namiznem tenisu

Katarina Stražar in Ana Tofant preskočili prvo oviro, uspešen tudi Darko Jorgić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Katarin Stražar | Katarina Stražar (na sliki) in Ana Tofant sta se uvrstili med najboljših 32 dvojic na SP. | Foto Grega Valančič/Sportida

Katarina Stražar (na sliki) in Ana Tofant sta se uvrstili med najboljših 32 dvojic na SP.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski namiznoteniški igralki Katarina Stražar in Ana Tofant sta v prvem krogu konkurence dvojic na svetovnem prvenstvu v Durbanu s 3:2 (7, -5, -7, 8, 9) premagali tajsko navezo Suthasini Sawettabut in Orawan Paranang. Dvoboj drugega kroga ju čaka v ponedeljek. Tudi najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je uspešno začel nastope na svetovnem prvenstvu. Štiriindvajsetletni Hrastničan je leto dni starejšega Argentinca Horacia Cifuentesa premagal s 4:1 (-9, 3, 11, 10, 6).

Dvaindvajsetletna Katarina Stražar in dve leti starejša Ana Tofant sta prvi niz dobili z 11:7, nato pa sta pobudo prevzeli Tajki in osvojili naslednja dva niza. V tesnem zaključku tako četrtega kot odločilnega petega niza pa sta bili bolj zbrani Slovenki in se uvrstili med 32 najboljših dvojic.

"S Katarino sva šli v tekmo samozavestno in borbeno, zmago nad višjeuvrščenima igralkama sva si res želeli. Kljub temu, da sva zaostajali z 1:2 in 5:8, sva verjeli, da tekmo lahko preobrneva v svojo korist. V zaključku, v petem nizu, sva pri izidu 9:9 odigrali pogumno, kar se nama je obrestovalo z dvema zaporednima točkama in uvrstitvijo v naslednji krog SP," je dejala 24-letna Tofantova.

Dvoboj drugega kroga ju čaka v ponedeljek, ko se bosta pomerili s tajvansko dvojico Huang Yi-hua in Chen Szu-Yu. Ti sta bili v prvem krogu prav tako s 3:2 v nizih boljši od Italijank Debore Vivarelli in Giorgie Piccolin.

Ana Tofant bo znova za mizo v Durbanu stopila v nedeljo, ko jo ob 14. uri čaka še obračun med posameznicami proti Hrvatici Ivani Malobabić.

Jorgić preživel prvi dvoboj: Ti so vedno najtežji

Darko Jorgić: Vedno so prvi dvoboji najtežji in te je preprosto treba preživeti. | Foto: Grega Valančič/Sportida Darko Jorgić: Vedno so prvi dvoboji najtežji in te je preprosto treba preživeti. Foto: Grega Valančič/Sportida Darko Jorgić je uspešno začel nastope na svetovnem prvenstvu. Štiriindvajsetletni Hrastničan je leto dni starejšega Argentinca Horacia Cifuentesa premagal s 4:1 (-9, 3, 11, 10, 6).

Jorgić, sicer 13. igralec lestvice Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF), je bil izraziti favorit proti 81. igralcu sveta. Potem ko je tekmecu uspelo dobiti uvodni niz, slovenski igralec ni več dopustil presenečenja in je zmagal po 56 minutah igre.

"Vedno so prvi dvoboji najtežji in te je preprosto treba preživeti. Zelo pomembna je psiha, kajti slabše uvrščeni igralci na svetovni lestvici lahko igrajo sproščeno. Pomembno je bilo, da sem v ključnih trenutkih tretjega in predvsem četrtega niza ostal zbran, kar mi je potem olajšalo delo v petem nizu," je po zmagi za namiznoteniško zvezo dejal Jorgić.

Jorgića v drugem krogu čaka Portugalec Tiago Apolonia. Slednji je bil v prvem krogu s 4:1 v nizih boljši od Indijca Harmeeta Desaija.

"V ponedeljek me čaka Apolonia, ki zagotovo ni pozabil najinega četrtfinalnega obračuna na evropskem prvenstvu v Münchnu, ki se je končal s 4:1 v mojo korist, zadnji niz pa sem dobil s 13:11. Zagotovo mi bo želel vrniti za tisti poraz, zato me čaka še en težak obračun. V vsakem primeru bom dal svoj maksimum, verjamem, da bom prikazal boljšo igro in da se bom uvrstil v tretji krog," je še dodal najboljši slovenski igralec, ki ga v nedeljo s Čehom Tomašem Polanskym čaka še tekma v moških dvojicah.

V nedeljo v boj še Deni Kožul

V nedeljo bo v prvem krogu igral še drugi slovenski predstavnik Deni Kožul, ki ga ob 19.50 čaka dvoboj proti Japoncu Mizukiju Oikawi.

Še pred tem se bo Jorgić skupaj s Čehom Tomašem Polanskym predstavil v konkurenci dvojic. Ob 14. uri se bosta pomerila proti Gasiki Sepi in Geoffreyju Loiju iz Papue Nove Gvineje.

Preberite še:

namizni tenis Darko Jorgić
Sportal Jorgić za uvod proti Argentincu
Ne spreglejte