SiolNET. Sportal Drugi športi
0,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Salla, kandidatura za OI

Najhladnejše finsko mesto s kandidaturo za poletne OI: "To je nora ideja z resnim sporočilom"

0,33

termometer

Salla
Foto: Guliverimage

Finsko mesto Salla na Laponskem, ki velja za najhladnejše mesto v Evropi, je v torek v sklopu kampanje o ozaveščanju o posledicah globalnega segrevanja Zemlje napovedalo kandidaturo za poletne olimpijske igre leta 2032, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

"To je nora ideja z resnim sporočilom," so predstavniki mesta severno od polarnega kroga, kjer se živo srebro spusti tudi 50 stopinj pod ledišče, sporočili na novinarski konferenci.

"Naš namen je jasen. Sallo želimo obdržati takšno, kot je, in želimo si še veliko hladnih zim z obilo snega," je dejal župan Erkki Parkkinen.

"In tako se je rodila ideja, da v enem najhladnejših mest na svetu organiziramo poletne olimpijske igre," še pravi župan, ki pristavlja, da bi, če bi Salla lahko organizirala igre, to pomenilo, da so temperature preveč narasle.

"Če ne bomo ukrepali, bomo izgubili svojo identiteto"

Parkkinen opozarja, da bo mesto izgubilo svojo identiteto, če bodo vsi stali križem rok in če svet ne bo preprečil globalnega segrevanja. "Naša poletja so vse bolj vroča, naše zime pa vse krajše. Če ne bomo ukrepali, bomo izgubili svojo identiteto in Salle ne bo več. Moramo obdržati sneg, led in mraz," še pravi župan.

Na kandidaturo so se v Salli dobro pripravili in predstavili tudi logotip, maskoto, uradne uniforme, dokumentacijo ter promocijske dejavnosti za igre. V tem trenutku ima Salla vse, kar ob vložitvi kandidature potrebuje.

Realnost pa seveda Salli zaradi omejene infrastrukture ne omogoča izvedbe iger. Mednarodni olimpijski komite (Mok) bo organizatorja iger leta 2032 izbral leta 2025. Zanimanje za igre so do zdaj izrazili v Dohi, Mumbaju in Porurju v Nemčiji.

olimpijske igre tokio Sportal Tokio pred športnim vrhuncem leta v iskanju zdravniškega osebja Olimpijski krogi, olimpijske igre - splošna Sportal Za necepljene športnike bo na OI v Tokiu zelo težko Devon harris Sportal Pravi junak prave jamajške ledene steze

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin