SiolNET. Sportal Drugi športi
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mok poziva vse športne zveze k odpovedi tekmovanj v Rusiji in Belorusiji

0,02

termometer

olimpijska zastava | Mok je pozval vse športne zveze k odpovedi ali preselitvi prihajajočih tekmovanj v Rusiji in Belorusiji. | Foto: Reuters
Mok je pozval vse športne zveze k odpovedi ali preselitvi prihajajočih tekmovanj v Rusiji in Belorusiji. Foto: Reuters

Mednarodni olimpijski komite (Mok), ki je obsodil rusko vojaško invazijo na Ukrajino, kar je pomenilo tudi kršenje olimpijskega premirja, je pozval vse športne zveze k odpovedi ali preselitvi prihajajočih tekmovanj v Rusiji in Belorusiji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Izvršni odbor Moka danes poziva vse športne zveze, da odpovejo ali preselijo njihova tekmovanja, načrtovana v Rusiji ali Belorusiji," so zapisali pri Moku in dodali, da morajo resno jemati kršenje olimpijskega premirja ter prvenstveno zagotoviti varnost športnikov. Sam Mok sicer nima načrtovanih dogodkov v Rusiji in Belorusiji.

So pa pri krovni olimpijski organizaciji pozvali tudi k temu, da na mednarodnih športnih tekmovanjih ne obešajo ruskih in beloruskih zastav ali igrajo državnih himen teh dveh držav. To pa na tistih tekmovanjih, za katere ne velja že podobna prepoved za Rusijo od Svetovne protidopinške agencije Wade.

Kot so dodali pri Moku, izvršni odbor izraža globoko zaskrbljenost za varnost olimpijske skupnosti v Ukrajini, posebna delovna skupina pa je v stiku z ukrajinsko olimpijsko družino za boljšo koordinacijo glede humanitarne pomoči.

Mok poziva to delovno skupino, naj še naprej pozorno spremlja dogajanje in obvešča Mok, tudi zaradi tega, če bodo potrebni dodatni amandmaji k današnji resoluciji.

Hkrati so pri Moku dodali, da popolnoma podpirajo Mednarodni paraolimpijski komite IPC za prihajajoče paraolimpijske igre v Pekingu.

Preberite še:

Thomas Bach Sportal Mok ostro obsodil rusko kršitev olimpijskega premirja Vitali Klitschko Sportal Nekdanji svetovni prvak: Grem v vojno. Z orožjem. Nimam druge možnosti. Urša Bogataj Sportal SZS: Brez Slovencev v Rusiji in Ukrajini. FIS odpovedala vse tekme v Rusiji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin