Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 4. 2012,
16.11

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

plezanje Jernej Kruder Klemen Bečan

Petek, 27. 4. 2012, 16.11

5 let, 6 mesecev

Mina Markovič v polfinale s prvim izidom kvalifikacij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V kvalifikacijah tretje tekme svetovnega pokala v balvanskem športnem plezanju na Dunaju so bili uspešni trije Slovenci. Najboljša je bila Mina Markovič.

Markovičeva je v polfinale napredovala s prvim izidom kvalifikacij, Maja Vidmar je zasedla 13. mesto, Jernej Kruder pa je bil 19. Skozi kvalifikacijsko sito od Slovencev ni šel le Klemen Bečan, ki je v kvalifikacijah zasedel končno 47. mesto.

Zmagovalka zadnje tekme na Logu pri Brezovici Mina Markovič je vrhunsko začela izločilne boje tretje preizkušnje v balvanih. S preplezanimi do vrha štirimi balvani od petih je bila najboljša v svoji kvalifikacijski skupini, prvo mesto pa si je delila z najboljšo v drugi kvalifikacijski skupini Japonko Momoko Odo, ki je preplezala do vrha vseh pet balvanov.

"Kvalifikacije so končane. Sicer smo morale punce na njih čakati kar cel dan, kar je bilo kar naporno, ne glede na to, pa sem s svojim plezanjem zadovoljna. Če se ne bi nabralo nekaj manjših napak, bi lahko bila še boljša, vendar pa lahko vseeno samo ugotovim, da iz nastopa v nastop potrjujem res odlično formo. Tretji balvan je kar nekaj tekmovalkam povzročal preglavice, tudi Anni Stöhr pred mano. Morda sem se preveč ozirala na neuspeh tekmovalk. Z drugačnim pristopom bi lahko premagala tudi ta balvan, rešitev sem videla malce prepozno. Po kvalifikacijah ne bo dovolj časa za počitek, v polfinalu sicer načrtujem plezati v slogu, kot smo ga lahko videli prejšnji teden in tudi v kvalifikacijah, in še malo bolj odločno in samozavestno. Če mi to uspe, bo vse v najlepšem redu," je napovedala najboljša slovenska športna plezalka Markovičeva, ki kaže odličnost tako v težavnosti kot tudi zdaj v balvanih.

V kvalifikacijah so odločale malenkosti in število poskusov. Vidmarjeva, ki je bila na domači tekmi deseta, je v drugi kvalifikacijski skupini, preplezala štiri balvane od petih, Kruder pa je prav tako v svoji kvalifikacijski skupini preplezal štiri balvane. Bečan s tremi preplezanimi balvani od petih pa je izpadel iz nadaljnjih bojev.

V moški konkurenci je bilo startu kar 75 tekmovalcev, ki so bili razdeljeni v dve kvalifikacijski skupini. Oba Slovenca sta bila v drugi skupini, v kateri so za preboj v naslednji krog tekmovanja odločale malenkosti. Kruder je tako preplezal do vrha kar štiri balvane od petih, kljub temu pa je v kvalifikacijah zasedel zadnje 19. mesto, ki ga je delil s še tremi tekmovalci in katero še pelje v polfinale. Bečan, ki je uspel do vrha preplezati tri od petih balvanov, pa je izpadel na 47. mestu.

Bečan je prvič letos ostal brez polfinala. Konec minulega tedna na Logu pri Brezovici je bil 11. (na uvodni tekmi na Kitajskem pa 18.). Jernej Kruder je bil na Logu 12., na Kitajskem pa 14. Prvo mesto kvalifikacij sta si razdelila Francoz Jeremy Bonder in Rus Dimitrij Šarafutdinov, sicer aktualni svetovni prvak.

Polfinale bo na sporedu v soboto ob 10.30, finale pa se bo začel ob 18. uri.

Ne spreglejte