Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 5. 2013,
17.18

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Špik Rajko Hrvat Miloš Janša

Nedelja, 12. 5. 2013, 17.18

5 let, 8 mesecev

Luka Špik zmagal, četverec ostaja uganka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski veslači so na mednarodni veslaški regati v nemškem Essnu vendarle posegali po stopničkah. Izstopal je najizkušenejši, Luka Špik, ki si je v okrnjeni konkurenci skifistov priveslal zmago.

Rajko Hrvat je bil drugi med lahkimi veslači, tretja pa sta bila tudi Aleš Zupan in Marko Grace v dvojnem dvojcu. V konkurenci skifistov sta v nedeljo manjkala najboljša s sobotne tekme, olimpijska finalista Marcel Hacker iz Nemčije in Britanec Alan Campbell. Z ostalimi tekmeci Špik ni imel težav, saj je slovenski veslač v vnovič težkih pogojih vodil praktično vse od starta in imel v cilju pet sekund prednosti pred Fincem Hannujem Obrenom.

Za lepo presenečenje je poskrbel Izolčan Rajko Hrvat med lahkimi skifisti, ki sicer ni imel možnosti za zmago, v finišu pa si je vendarle priboril drugo mesto. V povsem drugačni luči sta se predstavila tudi Zupan in Grace med dvojnimi dvojci, ki sta v soboto zgrešila v finale, v nedeljo pa za čolnoma Velike Britanije in Nizozemske osvojila tretje mesto. Jure Cvet in Matevž Malešič med lahkimi dvojnimi dvojci sta bila peta.

Še naprej pa uganka ostaja slovenski dvojni četverec, za katerega je vodstvo reprezentance napovedovalo, da naj bi v letošnji sezoni prevzel eno ključnih vlog. Slovenska četverica se je v nedeljo sicer prebila do finala, v Essnu je namesto običajnih šest na voljo osem prog, a Slovenci dlje od osmega mesta in 15-sekundnega zaostanka za zmagovalci niso zmogli.

Tekma je bila sicer osrednja tekma dneva. Na koncu so Hrvati v finišu zanesljivo prehiteli drugo nemško posadko, za katero je nastopil tudi Hacker, tretja pa je bila Nemčija 1, aktualni olimpijski prvak. Campbell na petem mestu z Veliko Britanijo je prečkal ciljno črto tudi za Poljaki.

"Luka Špik je tukaj nastopil zelo v redu, zelo solidno sta se na razmere prilagodila tudi Rajko Hrvat ter Aleš Zupan in Marko Grace, pa čeprav je bila v nedeljo konkurenca malce okrnjena. Nezadovoljen pa sem s četvercem. Ta se je sicer prebil v finale, a je razlika do najboljših prevelika. Tudi veslanje v finalu je bilo slabše od tistega v predtekmovanju," je nastope opisal selektor reprezentance Miloš Janša.

Naslednji veliki cilj veslačev je evropsko prvenstvo, ki bo konec meseca v španski Sevilli. Selektor Janša napoveduje, da bo posadko za EP dokončno oblikoval v tednu dni.

Ne spreglejte