Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 8. 2018,
16.27

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Eva Terčelj Urša Kragelj Tacen Benjamin Savšek Luka Božič

Petek, 31. 8. 2018, 16.27

5 let, 7 mesecev

Kvalifikacije, Tacen

Jakše najhitrejši, Kauzer ni bil povsem zadovoljen, v polfinale vse kanuistke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Luka Božič | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

S kvalifikacijskimi vožnjami kanuistov in kajakašic se je v Tacnu začel svetovni pokal v slalomu na divjih vodah. Pri kanuistih so se v polfinale brez težav prebili vsi štirje slovenski čolni, brez težav pa sta se med polfinalistke prebili tudi kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj. Izkazali so setudi slovenski kajakaši, vsi štirje so prišli v polfinale, in kanuistke, ki so se tudi vse tri prebile v nedeljske boje.

Slovenci so si v kanuju sobotni polfinale priveslali že po prvi vožnji, ko so se od drugega do četrtega mesta zvrstili Luka Božič, Anže Berčič, Benjamin Savšek in Jure Lenarčič. Najhitrejši je bil Slovak Alexander Slafkovsky, ki je Božiča ugnal za 35 stotink sekunde.

"Sem zadovoljen, cilj je bil uvrstiti se naprej. Led je tako prebit, zdaj se moram le malce sprostiti, da bo šlo jutri še bolje," je dejal Božič, ki je naredil nekaj napak v zgornjem delu, a vseeno meni, da imajo domači tekmovalci malce prednosti pred tujci zaradi specifične proge.

Benjamin Savšek | Foto: Nina Jelenc Foto: Nina Jelenc

Savšek se zaveda, da mora voziti brez pribitkov

Da se na njej dobro znajde, je pokazal tudi Savšek, ki je bil zelo hiter, a naredil dva dotika in na koncu za Slovakom zaostal za 2,20 sekunde.

"Sem zadovoljen z vožnjo, v spodnjem delu sem naredil dva dotika, tako da je malo grenkega priokusa, ampak bolje je, da se je to danes zgodilo, da bom lahko jutri še bolj zbran. Zavedam se, da je treba odveslati brez pribitkov in da imam potem možnosti za dobro uvrstitev," je povedal Savšek.

Benjamin Savšek
Sportal Prvi del sezone si je vzel "na izi", zdaj pa je čas za dober rezultat

 

Urša Kragelj | Foto: Sportida Foto: Sportida Od naših kajakašic najboljša Kragljeva

Med kajakašicami je boj za najvišja mesta napovedala Kragljeva, ki je v prvi vožnji dosegla tretji čas in se zlahka prebila med polfinalistke. Za najhitrejšo, Nemko Ricardo Funk, je zaostala 4,57 sekunde, nekaj težav je imela le v zgornjem delu proge.

"Če odveslam zelo dobro, potem mi stopničke na uidejo. Moram pa tako odveslati. Tri tekmovalke so sposobne zelo hitrih časov, to so Jessica Fox, Corinna Kuhnle in Ricarda Funk, z dobro vožnjo pa lahko tudi jaz pridem v sam vrh. Bomo pa videli, kaj bo jutri," je dejala Kragljeva.

Terčeljeva je bila v prvi vožnji 13., medtem ko je morala Ajda Novak na start še v drugi vožnji. V prvi je bila 39., v drugi pa je sprva kljub dvema dotikoma potrdila polfinale, a so ji naknadno pripisali 50 sekund pribitka za izpuščena vratca, tako da je končala nastope na Savi.

Jakše prehitel vse

Med kajakaši se je še posebej izkazal Žan Jakše, ki je bil v prvi vožnji najhitrejši, dobro pa je veslal tudi Martin Srabotnik, ki je bil peti. Niko Testen je končal prvo vožnjo na 18. mestu, Peter Kauzer pa se je prav tako že po prvem nastopu prebil med polfinaliste z 11. časom, a s svojo predstavo ni bil zadovoljen. Žan Jakše je bil v prvi vožnji najhitrejši. | Foto: Sportida Žan Jakše je bil v prvi vožnji najhitrejši. Foto: Sportida

Takoj je vedel, da ne bo šlo normalno

"Cilj je bil s prvo vožnjo priti v polfinale. Ampak takoj, ko sem startal, sem vedel, da ne bo šlo nikamor. To je bil bolj boj za preživetje do cilja kot pa normalno veslanje. Že cel teden sem se počutil nekoliko utrujen, ampak to je zdaj za mano. Gremo pozitivno naprej. V nedeljo bom najprej napadal finale in nato poskušal v finalu normalno odveslati, ker tole danes ni bilo za nikamor," je po kvalifikacijah dejal Kauzer, ki je dobil tudi dve kazenski sekundi.

Med kanuistkami je od Slovenk kvalifikacije najbolje opravila Eva Alina Hočevar, ki je v prvi vožnji pristala na šestem mestu, prav tako pa se je že s prvo vožnjo, v kateri je bila 17., v polfinale prebila Lea Novak. Nina Bizjak je z 21. mestom za mesto zgrešila polfinale in imela popravni izpit v drugi vožnji, kjer pa ji je s četrtim časom uspelo priti v nedeljske boje.

V soboto se bo program v Tacnu začel s polfinaloma kanuistov in kajakašic ob 9. uri, finalne vožnje pa bodo na sporedu od 12. ure dalje. V nedeljo pa bo podoben program veljal za kanuistke in kajakaše.

Preberite še:
Peter Kauzer_thumb
Sportal Peter Kauzer: Mislim, da je že čas, da se nehamo spraševati …
Ne spreglejte