SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kauzer odhaja v Krakov z dobrimi občutki

3

termometer

Po razburljivih izbirnih tekmah kajakaše in kanuiste na divjih vodah naslednji konec tedna čaka evropsko prvenstvo v Krakovu.

Poljska je naslednje prizorišče večjega tekmovanja v kajaku in kanuju na divjih vodah, kjer se bodo najboljši krotilci brzic potegovali za naslov stare celine. Med njimi se bodo za sam vrh potegovali tudi naši tekmovalci, ki bodo letos na Poljsko potovali v nekoliko manjšem številu kot v preteklih sezonah, saj so se nekateri odločili, da končajo svojo športno pot ali pa so se prekvalificirali v drugo disciplino. Slovenska reprezentanca ne bo imela predstavnikov v ekipni tekmi med dvojci in kajakašicami.

Med kajakaši, kjer imamo najmočnejšo reprezentanco, bodo slovenske barve zastopali Peter Kauzer, Janoš Peterlin in Simon Brus. Visokih ciljev ne skriva Peter Kauzer, ki je kljub svojim 29 letom najstarejši član slovenske reprezentance, kar pomeni, da je reprezentanca izredno mlada, a tudi ambiciozna. "Kljub slabšemu nastopu na OI, moji cilji ostajajo isti. Čutim se sposobnega tako kot v prejšnjih sezonah. Občutke v čolnu imam dobre, predvsem na zadnji izbirni tekmi sem peljal, kot si želim," je povedal Hrastničan, ki je nazadnje naslov evropskega prvaka slavil leta 2010 v Bratislavi.

Savšek si želi ponovitve lanskega evropskega prvenstva

Med kanuisti je ena sprememba. Poleg Benjamina Savška in Anžeta Berčiča se je nekoliko presenetljivo v reprezentanco uvrstil primorski kanuist Luka Božič, ki bo letos imel dvojni program, saj bo tekmoval tudi v dvojcu skupaj s Sašem Taljatom. Tudi v kanuju so apetiti zelo visoki, saj se je z lanskega evropskega prvenstva v Augsburgu vrnil z bronom okrog vratu Benjamin Savšek. Česa podobnega bi si želel tudi letos. "Seveda bi bil vesel lanskega uspeha, vendar bo to čisto nova tekma. Progo v Krakovem bom poskušal naštudirati, saj sem tam nazadnje veslal leta 2008, od takrat pa se je proga nekoliko spremenila," je povedal Savšek, ki si želi dobrih rezultatov tudi na preostalih tekmovanjih. Še posebej v Tacnu, kjer bo avgusta tekma za svetovni pokal. Nekoliko bolj previden v napovedih pa je novopečeni reprezentant Luka Božič: "Od tega evropskega prvenstva ne pričakujem preveč, saj niti ne poznam mednarodne konkurence."

Kragljevi hrana na Poljskem ne diši

Po končani športni karieri Nine Mozetič, bosta na EP odpotovali le dve predstavnici. To sta stari znanki Urša Kragelj in Eva Terčelj. Žal pa ne bosta mogli tekmovati v ekipnih vožnjah, vendar računajo, da se bo reprezentanci kmalu priključila mlada kajakašica iz Ljubljane Ajda Novak. "Verjetno so nam, dekletom, kajakaši zavidali, da nismo imele tako stresnih izbirnih tekem," je sprva v šali povedala Kragljeva in nadaljevala: "Komaj čakam, da grem tekmovat na Poljsko. Sicer mi hrana tam ne diši najbolj, ampak bo že. Pomembno mi je, da sem dobila dobre občutke v čolnu. Bo pa konkurenca izjemno močna in upam na najbolje."

Edina predstavnika na Poljskem med dvojci bosta Sašo Taljat in Luka Božič, ki pa sta letos trenirala nekoliko drugače. "Več ali manj sva trenirala vsak v svojem čolnu, ampak je tudi to dobro, ker sva si bila eden drugemu konkurenca," je bil optimističen Sašo, ki bo z Luko nov čoln testiral šele jutri.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin