Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 6. 2024,
22.00

Osveženo pred

1 dan, 16 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

balvan Innsbruck Janja Garnbret Janja Garnbret

Sreda, 26. 6. 2024, 22.00

1 dan, 16 ur

Svetovni pokal v plezanju, Innsbruck

Janja Garnbret ob povratku peta v kvalifikacijah balvanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
Janja Garnbret Koper 2023 | Janja Garnbret je ob povratku na tekme svetovnega pokala v Innsbrucku zasedla peto mesto v kvalifikacijah na balvanih. | Foto Grega Valančič

Janja Garnbret je ob povratku na tekme svetovnega pokala v Innsbrucku zasedla peto mesto v kvalifikacijah na balvanih.

Foto: Grega Valančič

Janja Garnbret je ob povratku na tekme svetovnega pokala v Innsbrucku zasedla peto mesto v kvalifikacijah na balvanih. V četrtkov polfinale sta se uvrstili tudi Katja Debevec in debitantka na tekmah svetovnega pokala Jennifer Buckley. Zasedli sta sedmo oz. 11. mesto.

Petindvajsetletna Janja Garnbret po slabih dveh mesecih in pol znova nastopa na tekmah svetovnega pokala. Za Korošico tekmovanje v Innsbrucku predstavlja zadnji del priprav na olimpijske igre, kjer bo branila zlato kolajno v kombinaciji (v Parizu brez hitrosti). Tekmovanje v priljubljenem športnem središču v Avstriji je začela s petim mestom v kvalifikacijah. Preplezala je vseh pet balvanov, le pri drugem je za to potrebovala poskus več.

Pred njo so se sicer zvrstile Izraelka Ayala Kerem, Francozinja Naile Meignan in Nemka Anna Maria Apel, ki so si delile prvo mesto, ter Francozinja Oriane Bertone na četrtem.

Od Slovenk je vse smeri zmogla tudi sedmouvrščena Katja Debevec, medtem ko je novinka na tekmah svetovnega pokala, 17-letna Jennifer Buckley, s štirimi preplezanimi smermi prav tako storila dovolj za uvrstitev v četrtkov polfinale. Lucija Tarkuš je za las ostala brez polfinala najboljših 20 plezalk, kvalifikacije je končala na 21. mestu. Sara Čopar je bila 47., Julija Kruder pa 57.

Lucija Tarkuš je za las ostala brez polfinala najboljših 20 plezalk. | Foto: Grega Valančič/Sportida Lucija Tarkuš je za las ostala brez polfinala najboljših 20 plezalk. Foto: Grega Valančič/Sportida

Gregor Vezonik in Anže Peharc sta se nato v moški konkurenci uvrstila v polfinale Innsbrucka. V kvalifikacijah sta končala na devetem in 13. mestu. V kvalifikacijah sta nastopila še Zan Lovenjak Sudar in Matic Kotar, a sta s 27. in 57. mestom tekmovanje že končala. Kvalifikacije je dobil Francoz Samuel Richard pred Špancem Guillermom Peinadom Franganillom in Japoncem Soratom Anrakujem.

Tekmovalni teden v Innsbrucku se bo nadaljeval v četrtek z ženskim polfinalom (13.00) in finalom (19.30) na balvanih. Dan pozneje bodo ob istih urah še moški boji na balvanih.

V soboto in nedeljo bo na vrsti še težavnost. Kvalifikacije bodo v soboto ob 8.30, polfinale pa ob 19.40. Finale bo v nedeljo, za moške se bo začel ob 19.40, za ženske uro kasneje.

Mia Krampl
Sportal Mia Krampl olimpijske kvalifikacije sklenila na sedmem mestu
Mia Krampl
Sportal Tudi Mia Krampl in Luka Potočar v Pariz! #video
Mia Krampl
Sportal Štirje slovenski polfinali v Budimpešti
Ne spreglejte