Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 6. 2024,
19.54

Osveženo pred

4 dni, 11 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

plezanje Luka Potočar Mia Krampl

Nedelja, 23. 6. 2024, 19.54

4 dni, 11 ur

Budimpešta, olimpijske kvalifikacije v športnem plezanju

Mia Krampl olimpijske kvalifikacije sklenila na sedmem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Mia Krampl | Mia Krampl je tekmovanje sklenila na sedmem mestu. | Foto Guliverimage

Mia Krampl je tekmovanje sklenila na sedmem mestu.

Foto: Guliverimage

Slovenska športna plezalka Mia Krampl je v kvalifikacijah za olimpijske igre v madžarski Budimpešti zasedla končno sedmo mesto v kombinaciji. Že dan prej si je zagotovila olimpijsko vozovnico. To je med moški prejel tudi Luka Potočar, medtem ko je bila že prej na olimpijske igre v Pariz uvrščena prva zvezdnica tega športa Janja Garnbret.

Mia Krampl
Sportal Tudi Mia Krampl in Luka Potočar v Pariz! #video

Mia Krampl si je v soboto s sedmim mestom v polfinalu, četrta je bila po težavnosti in 12. na balvanih, priplezala finale in olimpijsko vozovnico. Danes je na balvanih dosegla sedmi izid (24,5), v težavnosti pa je bila peta (57,1), kar je zadoščalo za končno sedmo mesto z 81,6 točke. Slavila je Američanka Brooke Raboutou (159,8) pred Japonko Miho Nonaka (156) in Britanko Erin McNeice (137,5).

"Definitivno je bilo danes iz psihičnega vidika lažje plezati. Včeraj mi je odleglo in ni bilo tega pritiska, zaradi česar sem lahko šla zgolj uživat in dala vse od sebe. Fizično se je poznalo, da so za mano naporni tekmovalni dnevi," je v izjavi za Planinsko zvezo Slovenije dejala Mia Krampl.

"Včeraj sem vsem govorila, da se nočem veseliti, dokler tekme ni konec. Imela sem še finale. S tako miselnostjo sem šla v tekmo. Želela sem dobro odplezati kljub izpolnjenim ciljem. Realno bom to, kaj se dogaja, dojela šele, ko pridem domov in bom vse v miru premlela v glavi. Potem pa hitro nazaj trenirati za Pariz," je še dodala druga slovenska potnica na OI.

Na njih je sicer nastopila že v Tokiu pred tremi leti in zasedla končno 18. mesto. Tam je olimpijska prvakinja postala Garnbret. V polfinalu sta od Slovenk nastopili tudi Vita Lukan, ki je osvojila 18. mesto, in Lucija Tarkuš, ki je bila 19. Sara Čopar je po 25. mestu obstala v kvalifikacijah.

Luka Potočar je obstal v polfinalu, uvrstil pa se je na OI. | Foto: Lena Drapella/IFSC Luka Potočar je obstal v polfinalu, uvrstil pa se je na OI. Foto: Lena Drapella/IFSC

Potočar obstal v polfinalu, a cilj, uvrstitev na OI, je dosegel

Pri moških se Luka Potočar sicer po 12. mestu v polfinalu ni uvrstil v današnje boje najboljše osmerice, a je kljub temu dosegel glavni cilj - uvrstitev na OI. V soboto je bil 11. v težavnosti in 13. na balvanih.

V madžarski prestolnici so slovenske barve zastopali še Martin Bergant, ki je tekmovanje končal na 23. mestu, Anže Peharc na 28. in Zan Lovenjak Sudar na 41. mestu.

Pri moških je tekmovanje v Budimpešti dobil Francoz Sam Avezou (105,6) pred Korejcem Lee Dohyunom (98,6) ter Čehom Adamom Ondro (92,4).

Ne spreglejte