Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 6. 2022,
16.44

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Janez Sodržnik Olimpijski komite Slovenije

Četrtek, 30. 6. 2022, 16.44

1 leto, 10 mesecev

janez sodržnik uradno napovedal kandidaturo za predsednika OKS

"Želimo biti uslišani. Ne le, da dajo več denarja, ampak da imamo tudi vpliv na to, kako se deli."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Janez Sodržnik | Janez Sodržnik je turi uradno napovedal kandidaturo za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije. | Foto Bor Slana/STA

Janez Sodržnik je turi uradno napovedal kandidaturo za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije.

Foto: Bor Slana/STA

Janez Sodržnik, ki je v tem mandatu podpredsednik krovne športne organizacije, Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez (OKS-ZŠZ), je danes uradno napovedal kandidaturo za predsedniško mesto. Pred njim sta to naredila tudi že Franjo Bobinac in Tomaž Barada.

Liga prvakinj, četrtfinale: Krim Mercator - Vipers Kristiansand, Franjo Bobinac
Sportal Tudi Bobinac odločno v kandidaturo za predsednika OKS

Sodržnik je kot kandidat za predsednika OKS-ZŠZ danes na novinarski konferenci v Ljubljani predstavil svojo vizijo vodenja te organizacije, obenem pa predstavil tudi ekipo, ki mu bo pri tem pomagala in ki kandidira za podpredsedniška mesta. v njej so Maja Pajek, Roman Dobnikar ter Andraž Žurman.

Kot je pojasnil Sodržnik, bodo kandidirali s sloganom Zmaga - za vse. S tem želijo poudariti, da šport ni le stvar vrhunskih športnikov in športa, ampak je namenjen vsem, sam pa si bo z ekipo prizadeval za večjo vidnost in uveljavitev deležnikov, ki po njegovem mnenju v sedanji strukturi OKS nimajo pravega mesta.

Tomaž Barada
Sportal Barada bo kandidiral za predsednika OKS

Vrnitev sedeža OKS v Tivoli

Izpostavil je tudi tri točke, na katerih bo gradil kandidaturo, ki jih je predstavil kot bistvene v svojem programu. Prva bo prizadevanje za vrnitev sedeža OKS na nekdanjo lokacijo v dvorani Tivoli, hramu slovenskega športa, saj meni, da OKS na sedanji v nakupovalnem središču ne more priti do pravega izraza.

Sodržnik si bo prizadeval za vrnitev sedeža OKS na nekdanjo lokacijo v dvorani Tivoli, hramu slovenskega športa. | Foto: Bojan Puhek Sodržnik si bo prizadeval za vrnitev sedeža OKS na nekdanjo lokacijo v dvorani Tivoli, hramu slovenskega športa. Foto: Bojan Puhek

Večja prisotnost nekaterih športnih panog na javni televiziji

Kot drugo je izpostavil problematiko številnih zvez, ki menijo, da ne dobijo dovolj medijskega prostora, zato je Sodržnik napovedal prizadevanje za večjo prisotnost teh športnih panog na javni televiziji. Kot tretjo točko pa je izpostavil slovenski državni praznik, dan slovenskega športa; ta bi po njegovem mnenju moral biti tudi dela prost dan, ker si šport to služi, a bi po drugi strani morali poskrbeti za to, da bi na ta dan bili odprti vsi športni objekti in da bi imeli vsi možnost vpogleda v delovanje športnih klubov.

"Že pred časom sem povedal, da dokler bo odprta zgodba spremembe pravil, se o kandidaturi ne bom pogovarjal. Zdaj, ko smo to sago končali, je prišel trenutek, ko moram sprejeti odločitev. Zaradi vsega tega, pa tudi ogromno klicev, pogovorov z ljudmi s terena, tudi neolimpijskih in lokalnih, ki so me nagovarjali, da naj to naredim, sem to odločitev sprejel. Sestavil sem ekipo, o kateri sem razmišljal že nekaj časa in trdno sem prepričan, da bodo delali odlično in bomo lahko doprinesli k dvigu delovanja krove organizacije na višjo raven," je o kandidaturi dejal Sodržnik.

Tomaž Barada
Sportal Kandidat za predsednika OKS predstavil program in ekipo

"Želimo, da smo slišani in uslišani. Ne samo, da dajo več denarja, ampak da imamo tudi vpliv na to, kako se ta denar deli. Denar mora iti tudi v segmente, ki so zdaj podcenjeni," še dodaja Sodržnik. | Foto: Bor Slana/STA "Želimo, da smo slišani in uslišani. Ne samo, da dajo več denarja, ampak da imamo tudi vpliv na to, kako se ta denar deli. Denar mora iti tudi v segmente, ki so zdaj podcenjeni," še dodaja Sodržnik. Foto: Bor Slana/STA

"Denar mora iti tudi v segmente, ki so zdaj podcenjeni"

"Trdno sem prepričan, da bomo znali povezati slovenski šport na način, da bo predstavljal hudo resnega sogovornika tudi oblasti, politiki, ker hočeš nočeš je ona tista, ki deli denar. Želimo, da smo slišani in uslišani. Ne samo, da dajo več denarja, ampak da imamo tudi vpliv na to, kako se ta denar deli. Denar mora iti tudi v segmente, ki so zdaj podcenjeni," še dodaja Sodržnik.

V njegovi ožji ekipi so Maja Pajek, Roman Dobnikar in Andraž Žurman. Ti so v kratkih predstavitvah kandidatur za tri od štirih mest podpredsednika (po novih, nedavno sprejetih pravilih bo četrto mesto zasedel kandidat, ki ga bodo izbrali športniki sami) napovedali predvsem prizadevanja za večjo prepoznavnost in vključenost športa za vse, večji pomen športne rekreacije, poštena razmerja med športnimi panogami, pridobitev novih močnih podpornikov, predvsem na gospodarskem področju, ter boljše sodelovanje z državo, pa tudi z mediji.

Bogdan Gabrovec
Sportal Finančni načrt za naslednje leto predvideva 8,6 milijona evrov prihodkov in odhodkov

Njegova kandidatura za mesto, ki se bo decembra spraznilo, sedanji predsednik Bogdan Gabrovec pa ne bo kandidiral za še en mandat, je tretja uradno napovedana. Pred njim sta takšne načrte razrila še en aktualni podpredsednik Tomaž Barada ter Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije.

Ne spreglejte