SiolNET. Sportal Sportal +
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kandidat za predsednika OKS predstavil program in ekipo

0,03

termometer

Tomaž Barada | Tomaž Barada je danes v Mariboru predstavil svojo vizijo dela krovne športne organizacije v prihodnje. | Foto: Vid Ponikvar
Tomaž Barada je danes v Mariboru predstavil svojo vizijo dela krovne športne organizacije v prihodnje. Foto: Vid Ponikvar

Kandidat za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Tomaž Barada je danes v Mariboru predstavil svojo vizijo dela krovne športne organizacije v prihodnje, pri čemer v ospredje postavlja celovit razvoj športnikov. Predstavil je tudi svojo ekipo, v kateri so Miroslav Cerar, Matej Erjavec, Matej Planko in Toni Balažič.

"Poslanstvo svojega delovanja na mestu predsednika vidim predvsem v vzpostavljanju in oblikovanju vzpodbudnega okolja za nadaljnjo rast in razvoj vseh pojavnih oblik slovenskega športa, pri čemer so v središču pozornosti športniki in športnice, od najmlajših, preko širšega spektra populacije, ki se športno in telesno udejstvuje za zdravje, do naših ambasadorjev na globalni ravni, ter zadovoljevanje njihovih potreb in ambicij," je v predstavitvi izpostavil Barada, trenutno podpredsednik OKS.

Prvi med njegovimi programskimi cilji je usmerjen h krepitvi zakonsko določene krovne vloge OKS v slovenskem športnem prostoru. Med drugim napoveduje razvoj Olimpijske akademije in krepitev lokalne mreže športnih organizacij. "Menim, da je dozorel čas za prevzem dejavne vloge OKS pri sofinanciranju letnega programa športa na državni ravni," pravi.

V drugem programskem cilju se bo osredotočal na celovit razvoj športnikov ter zaščito njihovih interesov, pri čemer bo po besedah Barade poudarjena skrb za njihov celovit razvoj tako v času športne kariere kot po koncu športne poti. Prav tako napoveduje krepitev pomoči športnikom iz socialno šibkih okolij, uveljavitev olimpijskega inštituta in vzpostavitev sistema zaposlovanja, nagrajevanja in kariernega razvoja trenerjev v vrhunskem športu.

V njegovi ekipi je med drugim tudi predsednik Košarkarske zveze Slovenije Erjavec. | Foto: Vid Ponikvar V njegovi ekipi je med drugim tudi predsednik Košarkarske zveze Slovenije Erjavec. Foto: Vid Ponikvar

Zavzemanje za večjo finančno stabilnost

V tretjem programskem cilju se bo zavzemal za večjo finančno stabilnost in trajnost tako na področju delovanja OKS kot celotne organiziranosti športa v Sloveniji, med drugim z vzdržnim poslovanjem OKS, nadgradnjo trženjskega modela in pripravo modela trajnosti slovenskega športa.

S četrtim programskim ciljem si bo prizadeval, da OKS postane centralna in celovita podpora svojim članicam v pravnem, finančnem, sistemskem, infrastrukturnem in statusnem okvirju. Na tej točki napoveduje vzpostavljanje strokovnih podlag za argumentiran dialog z državo in lokalnimi okolji, nadgradnjo modela finančne pomoči članicam v primeru težav z oblikovanjem posebnih skladov, vzpostavitev podporne pisarne in izgradnjo mecenskega sistema podpore.

K sodelovanju pri uresničevanju tega programa je povabil olimpionika Miroslava Cerarja, ki je med ključnimi lastnostmi Barade navedel stalno zavezanost športu in ustrezne vrednote. "Ima pravo srce za šport," je dejal.

V njegovi ekipi sta še predsednik Košarkarske zveze Slovenije Erjavec in Planko, doslej dejaven v Planinski zvezi Slovenije. "Tomaž je s svojim delom dokazal, da zna povezovati, da je usmerjen k ciljem in da te cilje potem tudi doseže," je povedal Planko.

Za trženje in organizacijo naj bi skrbel predsednik uprave podjetja Panvita in nekdanji predsednik uprave Mercatorja Balažič, ki pravi, da je Barada "eden najbolj delovnih in srčnih ljudi, kar sem jih v življenju spoznal". Po njegovih besedah potrebuje OKS človeka iz športa, saj funkcija predsednika ni zgolj protokolarna, ampak lahko ustvari veliko dodano vrednost za slovenski šport.

Volitve naslednika sedanjega predsednika Bogdana Gabrovca, ki podpira kandidaturo Barade in ki ga Barada označuje za svojega vzornika, bodo 16. decembra. Poleg Barade se za zdaj za to mesto poteguje še Franjo Bobinac, ki vodi Rokometno zvezo Slovenije.

Slovenija : Japonska, slovenska košarkarska reprezentanca, Luka Dončić Sportal Zneska, koliko bodo morali plačati za Dončića, še nimajo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin