Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 6. 2024,
19.46

Osveženo pred

3 tedne, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Pia Babnik Pia Babnik golf

Sobota, 15. 6. 2024, 19.46

3 tedne, 6 dni

Golf, Rim

Pia Babnik se bo v nedeljo borila za zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,19
Pia Babnik | Pia Babnik se bo borila za zmago. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Pia Babnik se bo borila za zmago.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska golfistka Pia Babnik je drugi dan turnirja v Italiji z nagradnim skladom 300.000 evrov napredovala na tretje mesto in se bo v nedeljo borila za zmago. Na turnirju v Sutriju severozahodno od Rima nastopa tudi Katja Pogačar, ki pa je po dveh tretjinah tekmovanja na 54. mestu.

Dvajsetletna Babnik je prvi dan končala na 30. mestu z 72 udarci oziroma parom igrišča v klubu Golf Nazionale, drugi dan pa je zabeležila celo najboljši izid -5 skupaj z Angležinjo Amy Taylor. Ta sicer zaseda prvo mesto z -7, pred Babnik je še Švicarka Tiffany Arafi z -6.

Pogačar je za las prišla skozi rez in je na 54. mestu, za vodilno pa zaostaja deset udarcev (+3). Prvi dan je bila 19.

Ana Belac že na OI

Od slovenskih golfistk se je na olimpijske igre, ki bodo med 26. julijem in 11. avgustom, že uvrstila Ana Belac, medtem ko bi predvsem Babnik potrebovala vrhunski uvrstitvi na tem in naslednjem turnirju pred končnim rokom kvalifikacij za nastop na OI.

24. junij zadnji dan

Rok je namreč 24. junij, torej po koncu turnirja evropske serije naslednji teden, ko bosta Babnik in Pogačar med 21. in 23. junijem nastopili na Češkem. Tudi ta turnir bo imel nagradni sklad 300.000 evrov.

Babnik je na 392. mestu lestvice, zadnja uvrščena na olimpijski turnir pa je trenutno Avstrijka Sarah Schober (325. na svetovni lestvici). Ljubljančanka je sicer četrta rezerva za mesto na OI.

Če pa bi Babnik obdržala uvrstitev na turnirju v Italiji, bi se močno približala mestom, ki najboljših 60 po državnih kvotah, Slovenija ima lahko dve nastopajoči, peljejo v Pariz.

Pia Babnik
Sportal Pia Babnik zadnji dan popravila svojo uvrstitev, zmaga Japonki
Ne spreglejte