Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
21. 10. 2013,
20.26

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

legionarji Matevž Kamnik Alen Pajenk Mitja Gasparini Miha Plot Klemen Čebulj Dejan Vinčić Alen Šket Jernej Potočnik Tina Lipicer Samec

Ponedeljek, 21. 10. 2013, 20.26

3 leta, 8 mesecev

Gaspariniju in Pajenku skalpa z velikim S

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mitja Gasparini je edini Slovenec, ki se je ta konec tedna v prvi italijanski ligi veselil zmage. Z Verono je premagal Cuneo, razlog za veselje pa je imel tudi Alen Pajenk, ki je porazil prvake.

Izolan je pri zmagi na Cuneom dosegel 13 točk in bil eden najboljših pri Veroni, ki se je tako po uvodnem porazu veselila velike zmage. Preostali naši predstavniki na Apeninskem otoku niso bili tako uspešni. Alen Šket je z Modeno prišel do točke v Perugii, kjer je korektor dobil priložnost za igro ob koncu drugega niza, igral pa je tudi celotni tretji niz. Šket, ki je na klop poslal poljskega zvezdnika Zbigniewa Bartmana, je dosegel tri točke. Ničli sta vknjižila Klemen Čebulj in Miha Plot. Prvi je doma gostil italijanskega prvaka Trentino in izgubil z gladkih 0:3, ob tem pa je bil najuspešnejši član Ravenne. Čebulju pri nekdanjem svetovnem klubskem prvaku zelo zaupajo, saj je Slovenec v napadu dobil kar 30 žog, največ pri Ravenni, žal pa tega ni najbolje izkoristil. Njegova uspešnost v napadu je bila zgolj tretjinska. Kljub porazu se je ponovno italijanskemu občinstvu v dobri luči prikazal Miha Plot. Dolenjec je blestel na sprejemu, napravil ni niti ene napake, vseeno pa je bila Piacenza premočna za ekipo iz Kalabrije.

Urnaut in Vinko igrala, Kamnik počival

Po nepričakovanem porazu v ligi prvakov je Arkas prišel do druge zmage v turškem prvenstvu. Četa Glenna Hoaga je s 3:0 premagala Konak, pri tem pa je deset točk dosegel Tine Urnaut, drugi slovenski predstavnik pri turških prvakih Matevž Kamnik pa je počival.

Maliye Piyango Dejan Vinčića je v 2. krogu moral priznati premoč močnemu Ziraatu Bankasiju, razveseljivo pa je tudi to, da je Vinko odigral celotno srečanje. Slednji se je izkazal z odličnim podajanjem, dosegel pa je tudi tri točke.

Pajenk v žep pospravil poljske prvake

Za izjemno presenečenje je ta konec tedna na Poljskem poskrbela ekipa Jastrzebski Wegiel, ki je pred domačim občinstvom s 3:1 premagala prvake Asseco Resovio. Slovenski bloker se je izkazal z devetimi točkami, štiri je dosegel tudi z uspešnima blokoma in začetnima udarcema, imel pa je tudi visok odstotek izkoristka v napadu.

Z dobrimi predstavami v Grčiji še naprej razveseljuje tudi Jernej Potočnik, ki je ta konec tedna v s PAOK-om premagal ekipo Kifissia. Slovenski sprejemalec je dosegel 15 točk.

Ne spreglejte