Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 5. 2021,
10.22

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Vita Lukan Katja Debevec Anže Peharc Janja Garnbret Janja Garnbret

Nedelja, 30. 5. 2021, 10.22

2 leti, 10 mesecev

Balvansko plezanje

Garnbretova prepričljivo vodi, v polfinalu štirje Slovenci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Janja Garnbret | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V kvalifikacijah tretje tekme svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Salt Lake Cityju so bili uspešni štirje slovenski tekmovalci. Za najboljši dosežek je pričakovano poskrbela Janja Garnbret, ki prepričljivo vodi. Polfinale so si zagotovili še Anže Peharc s tretjim dosežkom, Katja Debevec z 12. in Vita Lukan s 16. dosežkom.

Janja Garnbret | Foto: Red Bull Content Pool Janja Garnbret Foto: Red Bull Content Pool

Garnbretova je sezono svetovnega pokala odprla aprila z zmago v balvanskem plezanju v Meiringenu v Švici. Naslednjo balvansko tekmo, ki je bila v Salt Lake Cityju, je izpustila. A glede na prikazano v kvalifikacijah nove tekme v mestu ob Velikem slanem jezeru v ameriški zvezni državi Utah, ima v balvanskem plezanju še vedno vse pod nadzorom.

Korošica je uspešno strla vseh pet kvalifikacijskih balvanskih problemov, le v tretjem je za vrh potrebovala dodaten poskus, ostale štiri pa je vsakega osvojila v prvo.

Janja Garnbret
Sportal Janja Garnbret je dosegla najboljši rezultat v hitrostnem plezanju

V hitrostnem plezanju je bila 15.

Prva slovenska kandidatka za olimpijsko kolajno se je v hitrostnem plezanju prvič prebila v izločilne boje ter zasedla 15. mesto, kar je njena najboljša uvrstitev v tej disciplini, ki bo skupaj z balvani in težavnostjo del olimpijske kombinacije avgusta v Tokiu na Japonskem.

Garnbretova je bila zelo hitra v kvalifikacijah hitrosti s sedmim časom, tako visoko še ni bila nikoli poprej ter se je na 15-metrski steni s fiksnimi oprimki prvič spustila pod časovno mejo devetih sekund.

Med najboljšo dvajseterico v balvanih se bosta drevi merili tudi Debevčeva in Lukanova, ki sta imeli na svojem računu štiri vrhove balvanskih smeri.

Anže Peharc | Foto: Ana Kovač Anže Peharc Foto: Ana Kovač

Med moškimi se je dobro odrezal Anže Peharc

V moških kvalifikacijah se je dobro odrezal Peharc s petimi osvojenimi vrhovi smeri. Pred Tržičanom sta se uvrstila zgolj japonska predstavnika Kokoro Fujii in Tomoa Narasaki.

Peti slovenski tekmovalec na startu sobotnih kvalifikacij Gregor Vezonik je s tremi vrhovi obstal pred vrati polfinala na 24. mestu.

Polfinale najboljše dvajseterice v vsaki od konkurenc se bo začel ob 19.15 po srednjeevropskem času, finale najboljših šest pa bo v noči na ponedeljek z začetkom ob 1.15.

Ne spreglejte