Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 12. 2022,
13.30

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

1

Natisni članek

boks Oleksandr Usik Tyson Fury

Sreda, 21. 12. 2022, 13.30

1 leto, 4 mesece

dvoboj bo v prvi tretjini leta 2023

Fury in Usik sta se dogovorila: prihodnje leto bitka za združitev vseh pasov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

1

Tyson Fury | Britanec Tyson Fury in Ukrajinec Oleksandr Usik sta se dogovorila za dvoboj, ki bo v prvi tretjini leta 2023 združil vse naslove svetovnega prvaka oziroma pase po verzijah IBF, WBA, WBO in WBC. | Foto Reuters

Britanec Tyson Fury in Ukrajinec Oleksandr Usik sta se dogovorila za dvoboj, ki bo v prvi tretjini leta 2023 združil vse naslove svetovnega prvaka oziroma pase po verzijah IBF, WBA, WBO in WBC.

Foto: Reuters

Britanec Tyson Fury in Ukrajinec Oleksandr Usik sta se dogovorila za dvoboj, ki bo v prvi tretjini leta 2023 združil vse naslove svetovnega prvaka oziroma pase po verzijah IBF, WBA, WBO in WBC, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Novico je potrdil izkušeni boksarski promotor Bob Arum.

Tyson Fury
Sportal Vročekrvni Fury ubranil naslov po verziji WBC in našel novo žrtev #video

Britanski medij Sky Sports je danes pridobil potrditev Aruma, vodje podjetja, ki pomaga tudi pri promociji Furyjevih dvobojev.

Arum je za britanski medij dodal, da niti Fury niti Usik pred napovedanim dvobojem ne bosta boksala z nikomer, dvoboj pa je predviden v prvih štirih mesecih prihajajočega koledarskega leta.

Štiriintridesetletni Fury je nazadnje boksal 3. decembra, premagal rojaka Dereka Chisoro po desetih rundah in ubranil pas po verziji WBC v Londonu.

Preostale tri ima v lasti Usik, ki je bil na dvoboju Furyja in Chisore. Fury si ni pustil vzeti priložnosti, da izzove ukrajinskega zvezdnika, po obračunu pa je dejal, da bi se dvoboj lahko odvil bodisi februarja bodisi marca v Veliki Britaniji ali Savdski Arabiji.

Tyson Fury
Sportal Furyjevo sporočilo Joshui: Ne bom večno čakal na nekoga, ki je izgubil ...

Usik je nazadnje dvakrat premagal Anthonyja Joshuo. Lani septembra mu je v Londonu z zmago odvzel nazive svetovnega prvaka, premagal pa ga je tudi julija letos v Savdski Arabiji in ubranil naslove. | Foto: Reuters Usik je nazadnje dvakrat premagal Anthonyja Joshuo. Lani septembra mu je v Londonu z zmago odvzel nazive svetovnega prvaka, premagal pa ga je tudi julija letos v Savdski Arabiji in ubranil naslove. Foto: Reuters

"Želita si dvoboj, zato ne vidim kakšnih težav"

"Oba boksarja sta se dogovorila za dvoboj," je v torek za Sky Sports dejal 91-letni Arum. "Gre za odrasla moška, brez veliko preigravanja sem in tja. Želita si dvoboj, zato ne vidim kakšnih težav."

Usik je nazadnje dvakrat premagal Anthonyja Joshuo. Lani septembra mu je v Londonu z zmago odvzel nazive svetovnega prvaka, premagal pa ga je tudi julija letos v Savdski Arabiji in ubranil naslove.

Letos septembra je nato 35-letni Ukrajinec potrdil, da bi se rad pomeril s Furyjem. "Zelo rad bi se pomeril z njim. Seveda pa ne vemo, kaj je v njegovih mislih. Vendarle gre za Tysona Furyja. Vsi vemo, da je malce nor," Usikove besede izpred treh mesecev citira AFP.

Tyson Fury Anthony Joshua
Sportal Joshua sprejel Furyjeve pogoje, kdaj bo borba?
Sportal Kontroverzni Fury se je spet premislil #video
Ne spreglejte