SiolNET. Sportal Drugi športi
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fainova in Odrova v Celju do norme za nastop na svetovnem prvenstvu na Kitajskem

0,05

termometer

Katja Fain | Katja Fain je v Celju prikazala odlične predstave. V dveh dneh je kar štirikrat zmagala, na 400 m prosto pa potrdila normo za svetovno prvenstvo na Kitajskem. Normo je dosegla tudi Tjaša Oder. | Foto: STA
Katja Fain je v Celju prikazala odlične predstave. V dveh dneh je kar štirikrat zmagala, na 400 m prosto pa potrdila normo za svetovno prvenstvo na Kitajskem. Normo je dosegla tudi Tjaša Oder. Foto: STA

Mariborska plavalka Katja Fain je na 33. Pokalu mesta Celje in 1. VN Slovenije v dveh dneh štirikrat zmagala, danes pa je na 400 metrov prosto potrdila normo za decembrsko svetovno prvenstvo na Kitajskem. To je v isti disciplini uspelo tudi Tjaši Oder.

Prvi finalni dan mitinga v Celju se je z dvema zmagama izkazala Fainova, ki je bila prva na 200 metrov prosto (1:57,15) in na 100 metrov delfin (1:01,27). Mlada Mariborčanka je prvi disciplini plavala pol sekunde počasneje od postavljene norme (1:56,52). Na 50 metrov prsno je Tino Čelik, dobitnico brona na mladinskih olimpijskih igrah v Singapurju na tej razdalji, presenetila Nuša Erjavec. Za nov mladinski državni rekord na 200 metrov prsno je poskrbel Matija Može, nov mejnik je postavil pri 2:11,19 minute.

Izkazala se je tudi Tjaša Oder na 1500 metrov prosto s časom 15:59,59.

Danes sta se na 400 metrov prosto z odplavanima normama izkazali Fainova in Tjaša Oder. Prva je zmagala s časom 4:05,59, druga je uro ustavila pri 4:07,11, norma znaša 4:07,29. Fainova je bila prva še na 200 metrov delfin, z 2:11,82 je postavila nov mladinski rekord, ki ga je leta 2005 prav v Celju dosegla Anja Klinar.

Neža Klančar, dobitnica dveh medalj na MOI, je danes slavila na 100 metrov mešano (1:02,88) in na 100 metrov prosto (54,52).

Lovro Knez je na 100 metrov mešano s 57,90 postavil nov kadetski državni rekord.

Selektor Gorazd Podržavnik pogreša več konkurence med slovenskimi plavalci.  | Foto: Vid Ponikvar Selektor Gorazd Podržavnik pogreša več konkurence med slovenskimi plavalci. Foto: Vid Ponikvar

"Pogrešam malo več konkurence. Borbe so bile zelo zanimive, na visoki ravni. To kaže na kvaliteto, ki jo trenutno imamo, v kravlu smo močni. Želel bi si več dobrih tekem tudi v ostalih disciplinah," je dejal selektor Gorazd Podržavnik.

"Katja in Tjaša sta se vrnili z višinskih priprav. Delali smo dobro, imeli smo dobre pogoje. Obe sta plavali super za ta čas. Katjo smo imeli že prej kot potnico za SP, brez tega rezultata. Tjaša se zaradi osebnih razlogov ne bo udeležila SP, za Katjo pa upam, da bo formo stopnjevala," je o danes odplavanih normah Fainove in Odrove dejal Podržavnik.

Celjska tekma, pred leti tradicionalen uvod v zimsko sezono, je po reorganizaciji tekmovanj tudi prva tekma, ki šteje za Veliko nagrado Slovenije.

Norme že imajo Stevens, Pintarjeva in Klančarjeva

Norme za decembrsko SP na Kitajskem imajo odplavalne Peter John Stevens, Katja Fain in Tjaša Pintar, po besedah selektorja Gorazda Podržavnika ima pot na SP zagotovljeno tudi Neža Klančar, ki je na nedavnih MOI osvojila dva brona, ki pa mora normo še potrditi. "Par fantov in deklet je še blizu. Počakajmo do konca," ni želel preveč o tem razmišljati Podržavnik.

Naslednja priložnost za lovljenje norm bo prihodnji konec tedna na mednarodnem mitingu v Zagrebu. Zadnji rok za uvrstitev v reprezentanco za SP bo 17. in 18. novembra v Kranju. Tam bodo bržčas prej omenjeni plavalci, manjkal bo Stevens, ki se mudi na azijski turneji svetovnih pokalov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin