Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 6. 2021,
20.13

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Timo Boll Namizni tenis

Nedelja, 27. 6. 2021, 20.13

2 leti, 10 mesecev

ep v namiznem tenisu

Pri 40. še osmič evropski prvak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Timo Boll | Timo Boll je še osmič najboljši na stari celini. | Foto Guliverimage

Timo Boll je še osmič najboljši na stari celini.

Foto: Guliverimage

Nemški namiznoteniški igralec Timo Boll si je pri 40 letih v Varšavi priigral osmi posamični naslov evropskega prvaka. V finalu je s 4:1 premagal reprezentančnega kolega Dimitrija Ovtcharova. V ženski konkurenci je v prav tako nemškem finalu Petrissa Solja s 4:1 ugnala Xiaono Shan.

Darko Jorgić & Andreja Ojsteršek Urh
Sportal Konec slovenskih nastopov na EP v Varšavi

Boll, ki je zdaj pri osmih posamičnih naslovih z EP, je tako daleč najuspešnejši namiznoteniški igralec na teh tekmovanjih. Solja pa si je z današnjo zmago priigrala prvi posamični naslov evropske prvakinje.

Boll, 11. igralec sveta, je v polfinalu premagal svetovnega podprvaka Šveda Mattiasa Falcka, v finalu pa je proti dve mesti višje postavljenemu Ovtcharovu izgubil prvi niz z 9:11, nato pa osvojil naslednje štiri z 11:6, 11:9, 11:8, 11:8 za zanesljivo zmago. Solja je Shanovo premagala z 11:7, 11:3, 11:9, 4:11, 11:2.

Že pred tem sta nemški namiznoteniški igralki osvojili naslov evropskih prvakinj med dvojicami. V finalu sta drugo nemško navezo Nina Mittelham/Sabine Winter premagali s 3:2 v nizih.

Finale moških dvojic sta dobila Rusa Lev Katsman in Maksim Grebnev, ki sta s 3:1 premagala poljsko-belgijsko dvojico Jakub Dyjas/Cedric Nuytinck.

V mešanih dvojicah pa sta se naslova razveselila nemška igralca Mittelham in Qui Dang, ki sta bila s 3:0 boljša od slovaške naveze Barbora Balažova/Lubomir Pištej.

Darko Jorgić je obstal v četrtfinalu. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Darko Jorgić je obstal v četrtfinalu. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Jorgić poskrbel za najboljšo slovensko uvrstitev

Slovenci so nastope na EP končali v soboto, ko se je kot zadnji od Slovencev poslovil Darko Jorgić, ki je s Hrvatom Tomislavom Pucarjem obstal v četrtfinalu. To je najboljša slovenska uvrstitev tega EP. Deni Kožul in Bojan Tokić sta zaradi bolezni aktualnega slovenskega državnega prvaka svoj dvoboj predala že v kvalifikacijah.

Kožul je tako ostal tudi brez nastopa v repasažu, v skupini pa je osvojil drugo mesto, medtem ko je moral Tokić v drugem krogu zaradi poškodbe zapestja predati dvoboj. Praznih rok je v drugem krogu ostal tudi Jorgić. Na EP je nastopil tudi Peter Hribar, ki ni prišel iz kvalifikacijske skupine.

V ženski konkurenci se je v glavni žreb uvrstila le Ana Tofant, ki je izpadla v prvem krogu. Katarina Stražar je obstala v repasažu, debitantka na članskem evropskem prvenstvu, Lara Opeka, pa v kvalifikacijski skupini. Slovenke prav tako niso bile uspešne v igri dvojic. Bolezen je Kožulu preprečila tudi nastop v prvem krogu mešanih dvojic. V kvalifikacijah sta bila s Stražarjevo sicer uspešna, praznih rok pa sta ostala Hribar in Opeka.

Namizni tenis
Sportal Ravenčani do prvega naslova državnih prvakov
Darko Jorgić
Sportal Jorgić in Tokić na EP izpadla v posamični konkurenci
Ne spreglejte