Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 6. 2021,
18.46

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Katarina Stražar Ana Tofant Peter Hribar Deni Kožul Bojan Tokić Namizni tenis Andreja Ojsteršek Urh Darko Jorgić Darko Jorgić

Sobota, 26. 6. 2021, 18.46

2 leti, 9 mesecev

EP v namiznem tenisu na Poljskem

Konec slovenskih nastopov na EP v Varšavi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Darko Jorgić & Andreja Ojsteršek Urh | Darko Jorgić in selektorica Andreja Ojsteršek Urh. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Darko Jorgić in selektorica Andreja Ojsteršek Urh.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Evropsko prvenstvo za posameznike in dvojice v namiznem tenisu v Varšavi se je za slovenske predstavnike končalo peti dan tekmovanja, ko sta morala Darko Jorgić in Hrvat Tomislav Pucar v četrtfinalu igre dvojic priznati premoč Portugalcema Tiagu Apoloniu in Joau Monteiru, ki sta zmagala s 3:1 (-5, 9, 6, 9). Portugalca sta tako že osvojila najmanj bronasto kolajno.

Darko Jorgić in Tomislav Pucar sta na poti do četrtfinala izločila druga nosilca, Nemca Tima Bolla in Patricka Franzisko, v drugem krogu pa sta bila boljša tudi od švedskega para Jon Persson/Anton Kallberg. Toda v četrtfinalu sta naletela na uigrana Portugalca Apolinia in Monteira. Slovensko-hrvaška dvojica je prvi niz sicer brez večjih težav dobila, v nadaljevanju pa sta Portugalca vajeti igre vzela v svoje roke, bila bolj zbrana v končnicah nizov in zasluženo prišla do zmage.

Jorgić: Vse sva imela v svojih rokah

Jorgić upa, da bo na OI v Tokiu v boljši formi. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Jorgić upa, da bo na OI v Tokiu v boljši formi. Foto: Urban Urbanc/Sportida "Vsekakor sem od EP pričakoval več, ampak očitno sem še premlad, da bi lahko dobil pomembnejše tekme. Res je, da sem imel tako v posamični konkurenci kot v igri dvojic zahteven žreb, ampak to ni in ne sme biti izgovor. Danes sva imela s Tomislavom vse v svojih rokah, toda po prvem nizu sva naredila preveč lahkih napak. Upam, da bo forma za OI v Tokiu boljša, do odhoda na Japonsko pa bom moral delati predvsem na odpravljanju napak, ki so se pojavile v tem tednu," je svoj nastop komentiral Jorgić.

"Apolonio in Monteiro sta par, ki že leta igra skupaj, zato se je bilo potrebno res dosledno držati taktike, kajti v sami odprti igri sta Portugalca bolj uigrana. Verjetno bi bilo drugače, če v drugem nizu Darko in Tomislav ne bi zgrešila dveh, treh bekend prehodov, ampak lahko je biti zdaj pameten," pa je poraz komentirala Andreja Ojsteršek Urh.

Smola Kožula in Tokića z zdravjem

Bojana Tokića je v Varšavi zmotila poškodba zapestja. | Foto: STA , Bojana Tokića je v Varšavi zmotila poškodba zapestja. Foto: STA , Najboljša slovenska uvrstitev na tem EP je prav Jorgićeva v četrtfinale v igri dvojic, medtem ko sta morala Deni Kožul in Bojan Tokić zaradi bolezni aktualnega slovenskega državnega prvaka svoj dvoboj predati že v kvalifikacijah.

Kožul je tako ostal tudi brez nastopa v repasažu, v skupini pa je osvojil drugo mesto, medtem ko je moral Tokić v drugem krogu zaradi poškodbe zapestja predati dvoboj Nemcu Ruwenu Filusu. Praznih rok je v drugem krogu proti Švedu Antonu Kallbergu ostal tudi Jorgić.

Na EP je nastopil tudi Peter Hribar, ki ni prišel iz kvalifikacijske skupine. Najmlajši član slovenske moške reprezentance je z Italijanom Marcom Rechom Daldossom izpadel v kvalifikacijah.

Deni Kožul se je na evropskem prvenstvu spopadal z zdravstvenimi težavami. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Deni Kožul se je na evropskem prvenstvu spopadal z zdravstvenimi težavami. Foto: Urban Urbanc/Sportida

V glavnem žrebu je Tofantova

V ženski konkurenci se je v glavni žreb uvrstila le Ana Tofant, ki je v prvem krogu izgubila proti Angležinji Tin-Tin Ho. Katarina Stražar je obstala v repasažu, debitantka na članskem evropskem prvenstvu, Lara Opeka, pa v kvalifikacijski skupini. V igri dvojic sta Tofantova in Stražarjeva v prvem krogu glavnega turnirja priznali premoč Ukrajinkama Gani Gaponovo in Tatjani Bilenko, ki sta se uvrstili v popoldanski polfinale. Opeka je igrala s Hrvatico Hano Arapović, izpadli pa sta v kvalifikacijah.

Bolezen je Kožulu preprečila tudi nastop v prvem krogu mešanih dvojic. V kvalifikacijah sta bila s Stražarjevo sicer uspešna, praznih rok pa sta ostala Hribar in Opeka.

Ne spreglejte