Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 6. 2021,
19.05

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Bojan Tokić Tomislav Pucar Darko Jorgić Darko Jorgić Namizni tenis

Petek, 25. 6. 2021, 19.05

2 leti, 9 mesecev

Evropsko prvenstvo v namiznem tenisu

Jorgić in Tokić na EP izpadla v posamični konkurenci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Darko Jorgić | Darko Jorgić je v konkurenci posameznikov izpadel. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Darko Jorgić je v konkurenci posameznikov izpadel.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je v posamični konkurenci ostal brez osmine finala evropskega prvenstva v Varšavi. V šestnajstini finala ga je v sedmih nizih premagal Šved Anton Kallberg. Neuspešen je bil tudi drugi slovenski predstavnik Bojan Tokić. 

Darko Jorgić
Sportal Tokić in Jorgić naprej, Tofantova ne

Jorgić je dvoboj dobro odprl in dobil uvodna niza z 11:7. Tretjega je izgubil s 7:11, v četrtem pa je spet zmagal z 11:7. Nato pa se je Slovencu ustavilo, Šved, ki je v začetku junija v finalu nemškega državnega prvenstva z zmago prav proti najboljšemu slovenskemu igralcu Borussii Düsseldorf prinesel naslov državnega prvaka, je dobil preostale tri nize na 2, 8 in 8.

"Na njegovo igro se nisem znal prilagoditi in odigrati nečesa novega"

"Kallberg je v petem nizu začutil Darka na servisu in trenutno je močnejši v zaprti igri, kar mu je prineslo zmago," je poraz svojega varovanca komentirala selektorica Andreja Ojsteršek Urh.

"Kallberg je v zelo dobri formi, vendar sem imel danes priložnost, da ga spet premagam. Začetek je bil res odličen, v zadnjih treh nizih pa je Kallberg vedno našel rešitve na moje servise in prve žogice. Na njegovo igro se nisem znal prilagoditi in odigrati nečesa novega. V moji igri je še vedno veliko slabih stvari, kot so je vračanje servisov, prve žogice s 'forhendom' in še bi se kaj našlo, kar bo do olimpijskih iger potrebno popraviti," pa je povedal Jorgić.

Bojan Tokić je kljub bolečinam v zapestju začel dvoboj z neugodnim Filusom. Levo je selektorica Andreja Ojsteršek Urh.  | Foto: Urban Urbanc/Sportida Bojan Tokić je kljub bolečinam v zapestju začel dvoboj z neugodnim Filusom. Levo je selektorica Andreja Ojsteršek Urh. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Tokić začutil bolečine v zapestju

V osmini finala se bo Kallberg pomeril z Nemcem Ruwenom Filusom. Ta je v 1/16 finala izločil Bojana Tokića. Slednji je prva dva niza izgubil s po 3:11, potem pa je dvoboj predal zaradi poškodbe.

Že po zmagi v uvodnem krogu je Tokić začutil bolečine v zapestju. Navkljub temu je začel dvoboj z neugodnim Filusom. "Bolečine v zapestju so bile prehude, zato ni bilo smisla, da bi nadaljeval dvoboj," je povedala selektorica slovenske moške reprezentance.

Jorgić je sicer danes uspešno igral med dvojicami, skupaj s Hrvatom Tomislavom Pucarjem se je uvrstili v četrtfinale. Potem ko sta v prvem krogu izločila druga nosilca Nemca Tima Bolla in Patricka Franzisko, sta v osmini finala s 3:1 premagala še eno močno dvojico, Šveda Jona Perssona in Kallberga. Za uvrstitev v polfinale in s tem že tudi osvojitev najmanj bronaste kolajne se bosta v soboto ob 10.35 merila s Portugalcema Tiagom Apolonio in Joaom Monteirom.

Ne spreglejte