Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 5. 2013,
17.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

veslanje evropsko prvenstvo Luka Špik

Četrtek, 23. 5. 2013, 17.25

8 let

Dvojni četverec s Špikoma je paradni čoln

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Španska Sevilla bo prihodnji teden gostila veslaško EP. V konkurenci tekmovalcev iz 34 držav bo v štirih čolnih nastopilo tudi osem slovenskih veslačev, ki spet napovedujejo boj za visoka mesta.

V slovenski vrsti z napovedmi niso skromni, obenem pa konkurenca na letošnjem EP obeta najmočnejše tovrstno tekmovanje doslej. Prvič v zgodovini je termin prvenstva namreč v času dozdajšnje prve tekme svetovnega pokala in napovedana udeležba je precej močnejša, kot je bila v preteklih letih v jesenskem terminu.

Paradni čoln slovenske reprezentance je dvojni četverec, kjer naj bi slovenske barve branili Jan in Luka Špik, Gašper Fistravec in Matej Rojec, a je slednji udeležbo zaradi zdravstvenih težav tik pred zdajci odpovedal. "Ne glede na zamenjave sta favorizirani posadki Nemčije in Hrvaške, druge posadke pa nikakor niso takšne, da bi že vnaprej lahko rekli, da so boljše od nas," pred tekmo pravi selektor Miloš Janša in s tem napoveduje boj za visoka mesta.

Eden paradnih slovenskih čolnov je s tem doživel dodaten udarec v uveslanosti in pripravljenosti, saj je Luka Špik najprej zamenjal Jerneja Markovca, ki ima šolske obveznosti, selektor Janša pa v teh dneh mrzlično išče zamenjavo za Rojca.

Bolj zadržan je Luka Špik, ki ne skriva, da bi si po vseh zapletih zdaj bolj želel nastopiti v skifu: "A glede na to, da smo se za to dogovorili že pred časom, je treba to zgodbo zdaj izpeljati do konca in na vodi narediti, kar se da. Konkurenca je v tej konkurenci izredna, saj bosta na tekmi prvi in drugi čoln z olimpijskih iger v Londonu. Sam sem v četvercu nastopil le v Zagrebu, kjer je bil zaostanek za Hrvati sprejemljiv, zdaj v novi postavi pa bomo videli, kako daleč smo. Upam, da smo najboljšim blizu. Tekme bodo pokazale pravi obraz, upam pa, da se pomanjkanje skupnega treninga ne bo poznalo preveč."

V lahkem skifu bo slovenske barve branil Rajko Hrvat, v lahkem dvojnem dvojcu Jure Cvet in Matevž Malešič, v dvojnem dvojcu sta prijavljena Aleš Zupan in Jure Grace, a bo eden od njiju zapolnil vrzel v dvojnem četvercu, drugi pa bo nastopil v skifu. "Tudi za lahki skif lahko glede na regati v Essnu napovedujem boj za veliki finale," še pravi Janša, vodstvo zveze pa vsaj polfinale pričakuje tudi od lahkega dvojnega dvojca.

Ne spreglejte