Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 6. 2018,
21.53

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

ritmična gimnastika Aleksandra Podgoršek

Sobota, 16. 6. 2018, 21.53

5 let, 10 mesecev

državno prvenstvo v ritmični gimnastiki

Podgorškova tudi letos ugnala vso konkuenco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Aleksandra Podgoršek | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Članica Narodnega doma Aleksandra Podgoršek je na državnem prvenstvu v ritmični gimnastiki v Ljubljani prepričljivo ubranila mnogobojsko krono, najboljša je bila z vsemi štirimi sestavami - z obročem, žogo, s kiji in trakom. Čeprav je tekmovala poškodovana in zato nastopila s spremenjenim programom, je pokazala karakter in se veselila nove zmage.

"Današnji naslov mi veliko pomeni. Poškodbi navkljub sem sama sebi in drugim dokazala, da se znam boriti za svoje cilje in da bom v življenju dosegla tisto, kar sem si zastavila. Ne bom se kar tako predala. Zelo sem vesela naslova, še bolj pa tega, da sem se borila do konca," je po ubranitvi lanske zmage dejala 16-letna Podgorškova, ki bo nedeljske finalne nastope s posameznimi rekviziti izpustila, saj s poškodbo desnega kolena ne želi še bolj tvegati.

To sezono jo čaka še nekaj pomembnih tekem; najprej sredozemske igre, kamor bo odpotovala skupaj z Anjo Tomazin, konec poletja pa še svetovno prvenstvo. "Za Aleksandro do zadnjega nismo vedeli, ali bo lahko nastopila ali ne. Pred dvema tednoma si je namreč poškodovala koleno, tako da ni mogla trenirati. Dva dni pred prvenstvom smo ji spremenili vse sestave in ven vrgli vse, kar je delala na kolenih, tako da je tekmovala z drugačnimi vajami kot sicer. Lahko ji rečem samo: 'kapo dol'. V jutrišnjih finalih zaradi poškodbe seveda ne bo nastopila, pred njo je letos še nekaj velikih tekem in nima smisla tvegati," je uvodoma povedala selektorica reprezentance Lena Jakubovska.

"Današnji naslov mi veliko pomeni. Poškodbi navkljub sem sama sebi in drugim dokazala, da se znam boriti za svoje cilje in da bom v življenju dosegla tisto, kar sem si zastavila. Ne bom se kar tako predala. Zelo sem vesela naslova, še bolj pa tega, da sem se borila do konca." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Današnji naslov mi veliko pomeni. Poškodbi navkljub sem sama sebi in drugim dokazala, da se znam boriti za svoje cilje in da bom v življenju dosegla tisto, kar sem si zastavila. Ne bom se kar tako predala. Zelo sem vesela naslova, še bolj pa tega, da sem se borila do konca." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V boju za drugo stopničko je bila najuspešnejša Moščanka Iza Zorec, za njo pa so se zvrstile še tri telovadke Narodnega doma. Anja Tomazin je bila bronasta, tik za zmagovalnim odrom je končala Aja Jerman, v najboljšo peterico pa se je uvrstila še Lara Pikovnik.

"Med preostalimi dekleti je bila danes Iza edina, ki je celoten program pokazala brez napak, Anja, ki ima sicer težje sestave, ni danes brez napak naredila niti ene vaje, Aja pa le žogo. Jutri bo tako boj za članske naslove s posameznimi rekviziti povsem odprt," je še dejala Jakubovska.

Podobno kot Podgorškova pri članicah je tudi med mladinkami prepričljivo zmago slavila Brigita Krašovec (Moste), na stopničke pa sta se povzpeli še Ivona Vukičević (Tim) in Anja Mavrič (Narodni dom). Kadetski naslov je šel v roke Neže Podvratnik (Tim), ki je zmagala pred Karino Gerkman Salaujova, pri mlajših pa je zmagala Ela Polak (Šiška).

Vse najboljše z izjemo državne prvakinje Podgorškove, ki mora zaradi poškodbe kolena počivati, v nedeljo čakajo novi boji za naslove - finalni nastopi s posameznimi rekviziti.

Izidi, DP v ritmični gimnastiki, članice:

1. Aleksandra Podgoršek (Narodni dom) 62,500
2. Iza Zorec (Moste) 53,650
3. Anja Tomazin (Narodni dom) 51,300
4. Aja Jerman (Narodni dom) 50,650
5. Lara Pikovnik (Narodni dom) 42,100
...

Preberite še:
Ritmična gimnastika Slovenke
Sportal Sloveniji na EP v Guadalajari ekipno 15. mesto
Aleksandra Podgoršek
Sportal Aleksandra Podgoršek v Portimau dvakrat prva rezerva za finale
Aleksandra Podgoršek
Sportal Aleksandra Podgoršek v Taškentu do šestega mesta
Ne spreglejte