Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2024,
14.35

Osveženo pred

1 ura, 7 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
paralimpijske igre paraolimpijske igre

Natisni članek

Sreda, 4. 9. 2024, 14.35

1 ura, 7 minut

Paraolimpijske igre, lokostrelstvo

Dejan Fabčič končal posamične nastope že v prvem krogu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Dejan Fabčič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Lokostrelec Dejan Fabčič je posamične nastope na paraolimpijskih igrah v Parizu končal že v prvem krogu izločilnega dela. S 6:4 ga je premagal Turek Yavuz Papagan.

Dejan Fabčič je na prejšnjih igrah v Tokiu, ko je prvič nastopil kot lokostrelec, prišel do osmine finala, danes se je končalo že krog pred tem.

Za slovenskega lokostrelca so bili usodni slabši začetki serij, saj je med drugim zadel le štirico in petico. Kljub temu ni bil brez možnosti za zmago, saj je napake delal tudi tekmec in dvakrat zgrešil tarčo. Toda po zmagah Fabčiča v drugi in četrti seriji ter izenačenju na 4:4 je nato v peti - spet po slabšem začetku Slovenca - Papagan slavil s 27:24 in dobil dvoboj.

V uvodni seriji je Fabčič začel s šestico ter dokaj gladko izgubil z 22:27. V drugi je izkoristil ničlo tekmeca in zmagal z 22:17, v tretji pa začel celo le s štirico in nato kljub zadeti desetici z naslednjo puščico izgubil s 23:25. Četrto serijo je po novi napaki in ničli Papagana dobil s 23:19, čeprav je Turek v preostalih poskusih zadel deset in devet.

Peta pa se je nato začela s petico slovenskega lokostrelca in končala z dvema deseticama Turka.

Končal je prej, kot si je mislil

"Končal sem prej, kot sem si mislil. Nisem streljal tako, kot še malo prej na ogrevanju. Ko sem prišel sem, je bila še merilna naprava popolnoma drugačna, kot sem jo nastavil. Dve seriji sem porabil, da sem prišel k sebi, v zadnji seriji, ko sem že verjel, da ga lahko premagam, sem v tej želji že prvo puščico 'zafrknil'. Potem nisem imel kaj izgubiti in sem odlično ustrelil, a je bilo žal prepozno," je tekmo ocenil Fabčič.

"Nekaj strelov je bilo zelo zakrčenih, nisem upošteval dogovora z Brino. Ko pa sem se dejansko sprostil, so bili dobri tudi zadetki. Žal prepozno, bilo je tudi nekaj prostora za zmago v tem dvoboju," je še dodal Fabčič.

"Na žrebu sem si izbral, da bom streljal prvi, kar mi načeloma pomaga, da se zberem. Tokrat ni bilo tako, mislim, da sem pregorel v želji. Danes si res nisem zaslužil zmage," je priznal izkušeni paraolimpijec in dodal, da je imel vpliv tudi adrenalin ob prvem nastopu na finalnem strelišču, kjer je veliko navijačev. Poudaril je, da je prvič v življenju streljal pred takšno množico, v kateri pa so bili tudi njegovi prijatelji in družina, kar ga je med nastopom tudi spodbudilo.

"Tekmec je dal kar nekaj prostora in možnosti, ki bi jih lahko Dejan vzel. Že začetek je bil slabši, svoje doda še množica. Celotna prva in druga serija sta potekali v iskanju nastavitev. Najbolj bi si želela, da bi začel z osmico, devetico ... Tako pa se je kar nekaj časa lovil, preden se je našel," je trenerka Brina Božič ocenila nastop.

Posamičnega dela iger je tako za oba slovenska lokostrelca, Živa Lavrinc je v torek prišla do četrtfinala, konec. Čaka pa ju še zadnji nastop, v četrtek bosta tekmovala v ekipni preizkušnji.

Preberite še:

Živa Lavrinc
Sportal Živi Lavrinc zadnji strel odnesel sanje o medalji
paraolimpijske igre odbojka sede Slovenija
Sportal Odbojkarice izgubile z Brazilijo, na igrah v Parizu zdaj v boj za peto mesto
Henrik Plank Pariz 2024
Sportal Plank ostal sedmi na igrah v Parizu
Ne spreglejte