Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 10. 2023,
21.59

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Darko Jorgić Darko Jorgić Namizni tenis

Ponedeljek, 30. 10. 2023, 21.59

6 mesecev

Frankfurt, WTT Champions

Dang Qui spet usoden za Darka Jorgića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Darko Jorgić | Darko Jorgić je moral priznati premoč aktualnemu evropskemu prvaku. | Foto Aleš Fevžer/OKS

Darko Jorgić je moral priznati premoč aktualnemu evropskemu prvaku.

Foto: Aleš Fevžer/OKS

V prvem krogu turnirja WTT Champions z nagradnim skladom 470.980 evrov v Frankfurtu je moral najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić priznati premoč aktualnemu evropskemu prvaku, Nemcu Dangu Quiju, ki je zmagal s 3:0 (8, 8, 8).

Sedemindvajsetletni Dang Qui je bil še enkrat premočan za dve leti mlajšega Jorgića, saj je dobil še peti medsebojni dvoboj od zadnjih šestih. Lani ga je tako premagal v finalu evropskega prvenstva v Münchnu, zato pa je Hrastničan slavil konec februarja v finalu evropskega TOP 16 v Montreuxu.

V Frankfurtu so se vsi trije nizi končali z 11:8, vsi trije nizi pa so potekali podobno. Nemec si je že v začetku niza priigral prednost, ki jo je Jorgić lovil, v končnicah pa je bil spet boljši Qui. Tako je v prvem nizu povedel s 4:1, na četrti točki je Jorgić izid izenačil, pred vstopom v končnico pa je Qui pobegnil za tri točke (9:6), ki jih je ohranil do konca niza. Po 1:1 v drugem nizu je Qui dosegel sedem zaporednih točk in ko je že kazalo na njegovo gladko zmago, mu je Hrastničan vrnil z enako mero, toda po izenačenju na 8:8, ni več dosegel točke.

Tudi v tretjem nizu je Qui hitro prišel do visoke prednosti (6:1), vodil pa je tudi z 10:5. Navkljub visokemu zaostanku se Jorgić ni predal, dosegel je tri zaporedne točke, toda četrto zaključno žogico je Nemec le izkoristil in se bo v drugem krogu v sredo pomeril s Francozom Felixom Lebrunom, ki je v francoskem obračunu s 3:2 premagal Simona Gauzyja.

"Kot da se je rodil z mojo žogico"

"Ni kaj, Qui je bil spet premočan, kot da se je rodil z mojo žogico. Preprosto ve, kje delam napake, kje sem slab in to se potem pozna rezultatu. Igra hiter, kakovosten namizni tenis, pozna se mu tudi to, da ves čas trenira z resnično dobrimi igralci, morda meni kakovost treninga nekoliko manjka, kar se pozna. Ko pridejo tako močni obračuni, sem vedno jaz tisti igralec, ki je preveč pasiven, ki samo čaka na napake nasprotnika in nisem tisti agresivni Darko, ki je bil prej. Sicer pa da, vsi trije nizi so si bili podobni, vedno mi je pobegnil, pa sem ga ulovil, v končnicah pa je bil on bolj zbran, bolj agresiven, jaz pa sem čakal na njegove napake. Bil sem preveč pasiven in nisem več igral tistih udarcev, ki sem jih odigral, ko sem ga lovil," je po porazu dejal Darko Jorgić in dodal: "Videli bomo, kako naprej. Morda bo treba kaj spremeniti v samem treningu, da spet pridem do svoje nekdanje igre, ki že nekaj časa ni takšna, kot bi si želel. Edina izjema je evropski TOP 16, drugi turnirji pa so bili večinoma slabi in jih nisem odigral na dovolj visoki ravni. Vse to se pozna tudi na svetovni lestvici, kjer sem s šestega mesta padel na enajsto, verjetno bom zdaj izgubil še nekaj mest. Kakorkoli že, moram ostati zbran, biti motiviran za naslednje turnirje in se boriti. Bomo videli, kaj lahko naredim."

Preberite še:

Deni Kožul
Sportal Na Otočcu tokrat vsi najboljši Slovenci z izjemo Jorgića
Ne spreglejte