Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 9. 2015,
18.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peter Kauzer Benjamin Savšek

Sobota, 26. 9. 2015, 18.52

8 let

Brez presenečenj na slalomskem DP v Tacnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po dveh odpovedih državnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Solkanu so se tekmovalci danes za državne naslove pomerili v Tacnu.

Naslovov prvakov so se veselili Benjamin Savšek v kanuju, Peter Kauzer v kajaku, Eva Terčelj med kajakašicami, Alja Kozorog med kanuistkami, v dvosedu pa Luka Božič in Sašo Taljat nista imela konkurence. Na reki Savi so le izvedli letošnje državno prvenstvo, ki bi sicer moralo biti organizirano že v začetku maja v Solkanu, a je odpadlo, prav tako pa tudi nadomestni termin v začetku septembra. V tretje je šlo rado, ob tekmovanju pa so organizatorji iz KKK Tacen priredili tudi zabavo in druženje ob petdesetletnici kluba.

K bogati zbirki uspehov tacenskega kluba so nove kolajne njihovi člani dodali tudi na tokratni tekmi. Brez prave konkurence so bili med kanuisti, kjer je slavil dobitnik srebrne in bronaste kolajne z nedavnega svetovnega prvenstva v Londonu Benjamin Savšek. V prvi vožnji je imel sicer kar nekaj težav, prejel tudi 106 kazenskih sekund, a v drugo se je odrezal bolje in postavil najboljši čas, ki mu je na koncu tudi prinesel zmago s precejšnjo prednostjo več kot treh sekund. Na drugo mesto se je uvrstil Anže Berčič, na tretje pa Jure Lenarčič.

Do kolajne je priveslal še en član tacenskega kluba Martin Albreht, ki je med kajakaši premoč priznal le zmagovalcu skupnega seštevka svetovnega pokala Petru Kauzerju iz Brodarskega društva Steklarna Hrastnik. Tudi Kauzer je imel podobno kot Savšek v cilju več kot tri sekunde prednosti pred najbližjimi zasledovalci. Tretje mesto je osvojil Simon Brus iz KKK Nivo Celje.

Med kajakašicami je s progo tokrat najbolje opravila Eva Terčelj (KKK Ljubljana), manj kot pol sekunde pa je za njo zaostala njena reprezentančna kolegica Urša Kragelj (KK Soške elektrarne). Tudi tretje mesto je ostalo v Ljubljani, saj ga je osvojila Ajda Novak (KKK Ljubljana).

Med dvojci Luka Božič in Sašo Taljat (KK Soške elektrarne) nista imela konkurence, prav tako na vrhu pa so se znašle tudi njune klubske kolegice v konkurenci kanuistk. Zmagala je Alja Kozorog pred Nino Bizjak in Viktorio Wolffhardt. Slednja je sicer avstrijska reprezentantka, a ker je njen oče nekdanji slovenski kajakaš in član primorskega kluba, je vanj včlanjena tudi Viktoria.

Po posamičnih preizkušnjah so se slalomisti in slalomistke pomerili še v ekipnih tekmah. V moškem kajaku je slavila prva ekipa KKK Tacen, za katero so veslali Martin Albreht, Vid Kuder Marušič in Žan Jakše. Drugi so bili Celjani Simon Brus, Martin Srabotnik in Urh Turnšek, tretja pa je bila druga ekipa Tacna v postavi Matic Štrukelj, Luka Čižman in Jure Meglič.

Tudi v kanuju so se najbolje odrezali člani prve ekipe Tacna, za katero so veslali Savšek, Lenarčič in Berčič, drugi so bili člani KK Soške elektrarne Luka Božič, Jakob Jeklin in Gašper Kovačič, tretji pa znova člani KKK Tacen Blaž Cof, Andrej Črepinšek in Jaka Bernat.

Med kajakašicami sta prvi dve mesti osvojili ekipi KK Soških elektrarn. Zlato so si priveslale Viktoria Wolffhardt, Nina Bizjak in Alja Kozorog, srebro pa Neja Vodopivec, Beti Medved in Eva Jeklin. Do brona so prišle članice KKK Ljubljana Ajda Novak, Teja Vrbnjak Erbežnik in Jana Hočevar.

Ne spreglejte