Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jan Tomše

Ponedeljek,
11. 4. 2016,
3.14

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

UFC Junior Dos Santos Ben Rothwell

Ponedeljek, 11. 4. 2016, 3.14

4 leta, 5 mesecev

Borilni spektakel v Zagrebu: brazilski 'tehničar' premočan za ameriškega hrusta (video)

Jan Tomše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Ameriška borilna organizacija UFC je prvič v zgodovini pripravila borilni dogodek na Hrvaškem. V glavnem dvoboju večera sta pred 13 tisoč gledalci v supertežki kategoriji nastopila Brazilec Junior Dos Santos in Američan Ben Rothwell.

Nedeljski večer v zagrebški Areni je bil rezerviran za borilni šport: v največjo športno dvorano na Hrvaškem je na ogled dogodka UFC Fight Night 86 prišlo 13 tisoč gledalcev, ki so v šestih urah lahko videli 13 borb. 

Brazilec Junior Dos Santos je v glavnem dvoboju večera prikazal močnejši arzenal kot njegov tekmec, ameriški velikan Ben Rothwell. Borca v najtežji kategoriji (120 kilogramov) sta dvoboj končala na nogah in si pri tem izmenjala precej krepkih udarcev. Več in bolj raznovrstno je nalogo opravil Dos Santos, nekdanji prvak UFC v supertežki kategoriji, ki je po petih rundah na treh sodniških karticah prepričljivo zmagal (50-45), Američan pa iz osmerokotnika odšel z velikansko modrico pod desnim očesom. 

Oglejte si fenomenalno vzdušje ob prihodu Dos Santosa v osmerokotnik 

Hrvaški veteran in krvnik Mirka Filipovića prekratka za zmago

Hrvaške upe je zastopal veteran v poltežki kategoriji (93 kilogramov) Igor Pokrajac, a je bil v dvoboju, ki ni skoparil z atraktivnostjo, na žalost velike večine prisotnih proti Poljaku Janu Blachowiczu po točkah prekratek za zmago. Rojaki Blachowicza, teh je bilo v dvorani kar nekaj, so glasno bodrili še dva svoja borca: Damian Stasiak je v predborbi že v prvi rundi "zadavil" Filipa Pejića, medtem ko se je Marcin Tybura v supertežki uspavanki neuspešno naprezal proti Timothyju Johnsonu.

V osmerokotnik je stopil še en Brazilec, Gabriel Gonzaga, ki pa proti Američanu Derricku Lewisu ni zmogel dlje od prve runde. Gonzaga je v prvih minutah poskušal z zapiranjem razdalje in klinčem ob kletki, vendar se ga je Lewis otresel in sprožil nekaj močnih "bomb" na brado, ki so borca iz Ria de Janeira pokosile, da je padel kot prazna vreča. Sodnik je vskočil in dvoboja je bilo konec, Gonzaga pa je potreboval nekaj minut, da je prišel k sebi. Nanj imajo Hrvati slabe spomine, saj je pred devetimi leti v Manchestru v Veliki britaniji z udarcem z nogo "sestrelil" hrvaškega asa Mirka Filipovića. Ta je bil v nedeljo ena od zvezd večera, ne v ringu, ampak ob njem. Vsakič ko je režiser na ogromnih zaslonih v dvorani pokazal njegov obraz, je med gledalci završalo kot v panju. 

Blagovna znamka UFC je vredna milijardo in pol evrov (vrednost pred obdavčitvijo). Njen prepoznavni znak je minuli konec tedna kraljeval pred zagrebško Areno.  | Foto: Blagovna znamka UFC je vredna milijardo in pol evrov (vrednost pred obdavčitvijo). Njen prepoznavni znak je minuli konec tedna kraljeval pred zagrebško Areno.

Ukrajinka in Romunka v enem najboljših dvobojev večera

V spopad na vse ali nič sta se v uvodnem dvoboju glavnega dela spustili "slamnati" (strawweight, do 52 kilogramov) Ukrajinka Maryna Moroz in Romunka Cristina Stanciu. V dinamični izmenjavi udarcev in požrtvovalne borbe na parterju je rahlo prevladovala Morozova.Trije sodniki ob osmerokotniku so enega najboljših dvobojev večera enoglasno ocenili v korist Ukrajinke, saj so ji gladko pripisali vse tri runde.

 

 

Ne spreglejte