Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 4. 2022,
18.03

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

Sonja Benčina državno prvenstvo Ljubljana Blaž Kunšek zračna pištola Strelstvo

Nedelja, 24. 4. 2022, 18.03

2 leti

Ljubljana, dp v strelstvu

Blaž Kunšek in Sonja Benčina zadnji dan DP najboljša z zračno pištolo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Blaž Kunšek in Sonja Benčina sta se zadnji dan državnega prvenstva veselila naslova z zračno pištolo. V finalu je Kunšek ugnal Saša Stojaka, Benčina pa je v finalu s 16:10 premagala Denis Bola Ujčič. V ekipni konkurenci so se med članicami veselile strelke Olimpije, pri članih pa SD Dušana Poženela Rečica pri Laškem.

Blaž Kunšek se je zadnji dan državnega prvenstva veselil naslova z zračno pištolo. | Foto: STA , Blaž Kunšek se je zadnji dan državnega prvenstva veselil naslova z zračno pištolo. Foto: STA , Kunšek je na ljubljanskem strelišču na Dolenjski cesti v disciplini na 10 m z zračno pištolo v finalni seriji strelov s 16:10 ugnal drugouvrščenega Stojaka, bron pa je pripadel Frasu, ki se je po sedmem izidu kvalifikacij v finalu okitil z bronom.

V finale so se sicer uvrstili Kunšek z rezultatom kvalifikacij 565 krogov, Jože Čeper (563), Sašo Stojak (563), Klemen Juvan (561), Peter Tkalec (560), Miha Grohar (559), Bojan Fras (559) in Klemen Tomaševič (557).

V ženski posamični konkurenci je bil izid identičen. S 16:10 je Benčina ugnala Ujčičevo, do brona pa je v finalu prišla Klara Smolič. Benčina iz SD Olimpija je tako osvojila še četrto zlato odličje na 31. DP. Po dvojnem naslovu prvakinje s puško, ji je to uspelo tudi s pištolo.

V finale so se uvrstile Denis Bola Ujčič s 564 krogi, Sonja Benčina s 559, Mojca Kolman s 557, Jagoda Tkalec s 553, Majda Raušl s 553, Eva Kuzmič s 549, Klara Smolič s 548 ter Alenka Dimec s 548 krogi.

Med članicami je z zračno pištolo na 10 m na ekipni preizkušnji slavila Olimpija v zasedbi Sonja Benčina, Barbara Fux in Urška Oblak. S 1634 krogi so bile boljše od SD Dušana Poženela Rečica pri Laškem (1612) in tretjega Trzina (1580).

Med člani je s 1666 krogi slavilo SD Dušana Poženela Rečica pri Laškem. V zmagoviti ekipi so streljali Jože Čeper, Peter Tkalec in Peter Jenko. Drugo mesto je pripadlo Mrožu Velenje (1652), tretje pa Maroku Sevnici (1645).

Sonja Benčina in Jakob Petelinek sta v soboto postala državna prvaka z zračno puško. Idrijčanka, ki nastopa za ljubljansko Olimpijo, je v finalu po hudem boju po točkah z 18:16 premagala klubsko in reprezentančno kolegico Živo Dvoršak, medtem ko je bil Cerkničan Petelinek v finalnem obračunu boljši od Anžeta Presterela (Triglav Javorniki) s 16:8.

Na ženski ekipni tekmi z zračno puško je v soboto slavila Olimpija (Sonja Benčina, Živa Dvoršak, Alja Bračun) s 1857,5, na moški pa Trzin (Nejc Klopčič, Jernej Adlešič, Maj Kadunc) s 1848,4 kroga.

Preberite še:

Polona Sladič & Sonja Benčina
Sportal Sonja Benčina in Jakob Petelinek najboljša na strelskem DP
Živa Dvoršak
Sportal Strelke lani druge v Evropi, letos šeste
Ne spreglejte