Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 3. 2013,
19.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

gimnastika Sašo Bertoncelj Rok Klavora Teja Belak Doha

Sreda, 27. 3. 2013, 19.47

8 let

Bertoncelj: Klub zapletanju nisem padel s konja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski telovadci so bili v kvalifikacijah tekme za svetovni pokal v Dohi uspešni, saj so se vsi trije nastopajoči Sašo Bertoncelj, Rok Klavora in Teja Belak, prebili v finale. Belakova celo v dva.

V Doho je sicer neposredno iz Cottbusa pripotovala tudi Ivana Kamnikar, ki se je na tekmi v Nemčiji poškodovala pri doskoku na parterju. Rentgenski pregled v Cottbusu ni pokazal zloma kosti, zato je iz Nemčije odpotovala v Katar. Zaradi bolečin je v Dohi opravila še pregled z ultrazvokom, ki je razkril, da ima nesrečna telovadka v obeh gležnjih strgane vezi, zato seveda na tekmi ne bo nastopila.

Belakova je najprej uspešno opravila nastop na svojem paradnem orodju preskoku, kjer se je predstavilo 24 telovadk. Prvič letos sta ji dobro uspela oba skoka, tako da se je mlada telovadka gladko s tretjo oceno (14,275 točke) prebila v finale najboljše osmerice. Pred njo sta le bronasta z zadnjega evropskega prvenstva, Švicarka Giulia Steingruber, in dvakratna evropska prvakinja ter dobitnica ekipnega olimpijskega brona iz Londona 2012, Romunka Larissa Iordache (14,475). Belakova pa je uspešno prestala tudi kvalifikacije na gredi, saj je bila z oceno 13,400 sedma in bo tako nastopila v dveh finalih, medtem ko je Saša Golob na parterju z oceno 12,600 točke zasedla 11. mesto in že končala nastope v Katarju.

Uspešno pa sta nastopa končala tudi oba telovadca, ki zastopata slovenske barve v Dohi, Sašo Bertoncelj in Rok Klavora. Bertoncelj, ki je bil v Franciji četrti, v Cottbusu pa drugi, si je v konkurenci 45 "konjenikov" pritelovadil še tretji zaporedni finale svetovnega pokala. A sam s svojo sestavo ni bil zadovoljen, saj je med vajo zastal, tako da je težavnost znižal na 15,900 točke, a se je z oceno 14,500 vseeno kot sedmi uvrstil v finale. Prvo oceno je prejel olimpijski, svetovni in večkratni evropski prvak Madžar Krisztian Berki (15,500).

"Danes mi res ni šlo po načrtih in nad uvrstitvijo v finale sem bil prav presenečen. Vaja je bila zelo slaba, a kljub zapletanju nisem padel s konja, ampak sem se nekako izvlekel. Ko sem doskočil, sem bil prepričan, da bo premalo za finale," je iz Katarja sporočil Bertoncelj in dodal: "Vesel sem, ker je bila tudi takšna vaja dovolj za finale, a jutri bom moral popraviti vtis."

Prvi finale letos si je pritelovadil tudi Klavora na parterju, ki je na svoji prvi tekmi letos minuli vikend v Cottbusu zaradi dotika tal z roko ostal brez osmerice. Tokrat je lepo telovadil in se z oceno 14,550 kot šesti med 40 kvalifikanti uvrstil v finale. Najvišjo oceno je prejel svetovni podprvak iz Londona 2009 in dobitnik desetih odličij z evropskih prvenstev, Romun Flavius Koczi (15,050). "Prikazal sem zelo lepo sestavo z izjemo dodatnega koraka pri zadnji diagonali in mislim, da so bili sodniki kar malo prestrogi z odbitki. Veseli me, da mi je ob koncu vaje ostalo še veliko energije, tako da sem res zadovoljen. Jutri grem 'na polno' in napadal bom stopničke," je po nastopu napovedal Klavora.

Ne spreglejte