Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 6. 2019,
17.50

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

gimnastika Teja Belak Jure Pavlica Tjaša Kysselef Andrej Mavrič Sebastijan Piletič

Sobota, 1. 6. 2019, 17.50

4 leta, 10 mesecev

Svetovni pokal v športni gimnastiki v Kopru

Belakova do drugega mesta na domači tekmi: Bolje, kot sem pričakovala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Teja Belak | Teja Belak je pred domačim občinstvom zaostala le za eno tekmico. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Teja Belak je pred domačim občinstvom zaostala le za eno tekmico.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Prvi dan finalnih odločitev na tekmi svetovnega pokala v športni gimnastiki, ki te dni poteka v Kopru, je slovenska telovadka Teja Belak z oceno 14,375 točke osvojila drugo mesto na preskoku. V finalu preskoka je nastopila tudi Tjaša Kysselef, ki je zasedla peto mesto (13,775).

Slovenska telovadka Teja Belak je po tem, ko je prejšnji konec tedna na tekmi svetovnega pokala v Osijeku zmagala, tokrat zasedla drugo mesto. Zmagala je Azerbajdžanka Marina Nekrasova z oceno 14,475, tretja je bila Čilenka Franchesca Santi (14,000).

"Bilo je bolje, kot sem pričakovala. Skoka bi težje lepše izvedla. Danes je bilo to premalo za prvo mesto, ker imam drugi skok malo lažji, ker zaradi poškodbe noge ne morem skakati težjih skokov, drugače pa sem zelo zadovoljna. Meni je zelo lepo tekmovati doma, a priznam, da je to malo večji pritisk, ker se želiš prikazati v najlepši luči," je po drugem mestu dejala Belakova, ki si bo po evropskih igrah vzela krajši premor.

Kysselefova vesela petega mesta

Tjaša Kysselef je bila zadovoljna, da ji je uspešna boljša izvedba kot v kvalifikacijah. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tjaša Kysselef je bila zadovoljna, da ji je uspešna boljša izvedba kot v kvalifikacijah. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Zelo sem zadovoljna, ker sem danes naredila veliko boljšo izvedbo kot v kvalifikacijah, kar je bil tudi moj cilj. Jasno mi je bilo, da bo razporeditev najverjetneje podobna kot v kvalifikacijah. Ne morem reči, da sem razočarana, moj cilj je bila boljša izvedba in potem ni pomembno, kam me to pripelje. Vesela sem petega mesta, še bolj bi bila medalje, a korak za korakom, jaz sem srečna," je po nastopu povedala Tjaša Kysselef.

Z njunima nastopoma je bil zadovoljen tudi selektor ženske gimnastične reprezentance Andrej Mavrič: "Zadovoljen sem z nastopom obeh. Naredili sta boljše skoke kot v kvalifikacijah, tudi ocene kažejo na to, a žal ni uspelo to, kar smo si vsi želeli - zmaga v Kopru. Treba je športno čestitati tudi drugim dekletom, Azerbajdžanka je bila boljša, tako da smo vseeno zadovoljni s tem, kar sta naredili."

Selektor zadovoljen z nastopom Pavlice

Jure Pavlica je lahko nastopil v soboto s povabilom organizatorjev. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jure Pavlica je lahko nastopil v soboto s povabilom organizatorjev. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenija je imela v finalih še enega predstavnika, in sicer Jureta Pavlico, ki je na konju z ročaji zasedel peto mesto. Prepričljivo je zmagal lanski evropski prvak Irec Rhys Mccleghan z oceno 15,450. Pavlica si v četrtkovih kvalifikacijah sicer ni zagotovil mesta v finalu, uvrstil se je takoj za najboljšo osmerico na deveto mesto, a je danes zaradi povabila organizatorjev vseeno dobil priložnost finalnega nastopa pred domačimi gledalci.

"Sem zadovoljen, a sodniki očitno niso bili tako, ker je bila v končni oceni zelo majhna razlika v primerjavi s kvalifikacijami," je svoj nastop ocenil Pavlica.

"Verjel sem, da lahko vsi fantje pridejo v finale, a se žal ni izšlo, ker so delali napake. Jure pa je super opravil svoje delo, v okviru svojih zmožnosti, vajo je dobro predstavil. Veseli me, da smo imeli enega predstavnika. Zadovoljen sem s tem, kar je Jure prikazal, sploh danes, ko je na tribunah malo več ljudi," pa je o svojih varovancih dejal selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič.

Na preostalih orodjih Slovenija ni imela finalistov. Na parterju sta dva telovadca prejela oceno 14,600, na koncu pa je zaradi višje ocene, ki se podeljuje za izvedbo, zmagal Čilenec Tomas Gonzalez, Kazahstanec Milad Karimi, ki je bil najboljši v kvalifikacijah, pa je zasedel drugo mesto.

V nedeljo bo pred domačim občinstvom nastopila tudi Adela Šajn. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V nedeljo bo pred domačim občinstvom nastopila tudi Adela Šajn. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na ročajih je tako kot v Osijeku zmagal Nikita Simonov iz Azerbajdžana, na dvovišinski bradlji je zmaga odšla na Madžarsko, prepričljivo z oceno 14,000 je zmagala Zsofia Kovacs, srebrna z EP v mnogoboju.

Petnajsta izvedba svetovnega pokala v Sloveniji se bo sklenila v nedeljo še s petimi finali po orodjih, tudi z dvema slovenskima predstavnicama na parterju - Kysselefovo, ki je v kvalifikacijah dobila prvo oceno, in Adelo Šajn.

Adela Šajn
Sportal Tjaša Kysselef in Adela Šajn v finale parterja v Kopru
Teja Belak
Sportal Teja Belak s prvo oceno v finale domačega svetovnega pokala
Ne spreglejte