Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 10. 2012,
22.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nova KBM Branik

Sobota, 20. 10. 2012, 22.19

7 let, 12 mesecev

Bankirke še naprej neporažene v ligi MEVZA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarice Nove KBM Branika so v tekmi 4. krga srednjeevropske lige v gosteh premagale ekipo Linz Steg s 3:1 (-26, 27, 21, 23).

S tretjo zmago v treh tekmah novega prvenstva v srednjeevopskem tekmovanju so slovenske prvakinje še naprej na vrhu lestvice. Mariborčanke so igrale zelo dobro, veliko bolje kot na lanski tekmi v Linzu, ki so jo proti gostiteljicam po dobri uri igre izgubile z 0:3. Tokrat so domačim prepustile le uvodni niz in na koncu zmagale s 3:1.

V uvodnem nizu so gostje dobro izvajale začetne udarce in tudi uspešno napadale, tako da so si do sredine niza priigrale štiri točke prednosti. Toda v ključnih trenutkih je njihova zbranost popustila, gostiteljice so najprej izničile prednost, v končnici pa s četrto zaključno žogo osvojile niz.

Drugi niz je imel podoben potek, ekipi sta se menjavali v vodstvu, vendar si nobena ni priigrala višje prednosti. V končnici je ekipa Stega zapravila tri žoge za povišanje vodstva v nizih, tako da so se gostje izvile iz primeža, nato pa izrabile že prvo priložnost za izenačenje v nizih.

Mariborčankam je izenačenje vlilo dodatno samozavest in tudi v tretjem nizu so zaigrale zanesljivo in odločno. Vseskozi so imele točko ali dve prednosti, po drugem tehničnem odmoru pa je njihova prednost po nekaj dobrih potezah v obrambi in napadu narasla, vsi poskusi domače ekipe, da bi dosegla preobrat, so bili zaman.

Tudi četrti niz je mineval v izenačeni igri. Ekipi sta se menjavali v vodstvu, po drugem tehničnem odmoru pa so slovenske prvakinje z nekaj uspešnimi akcijami v napadu povedle s 24:20. Ko je že kazalo, da bodo brez težav dobile še tretji niz, se jim je domača ekipa približala na točko, nato pa je Marina Kaučič - ob njej so se v mariborski vrsti izkazale še Iza Mlakar, Nika Blagne in Sara Hutinski - dosegla zmagovito točko.

Ne spreglejte