SiolNET. Sportal Drugi športi
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Dp v ritmični gimnastiki

Aleksandri Podgoršek pet zlatih kolajn

0,03

termometer

Aleksandra Podgoršek
Aleksandra Podgoršek je upravičila vlogo favoritinje. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ritmičarka Narodnega doma Aleksandra Podgoršek je danes na prvi tekmi v nacionalnem gimnastičnem centru po koronski prekinitvi upravičila vlogo favoritinje in prepričljivo osvojila nov naslov državne prvakinje. Lanska podprvakinja je v mnogoboju zbrala 80,950 točke in zmagala z vsemi štirimi rekviziti - z obročem, žogo, s kiji in trakom.

Devetnajstletna slovenska reprezentantka, varovanka Lene Jakubovske in Lene Salavjove, je svoj program izpeljala solidno, nekaj napak je bilo v sestavah, a je vseeno njena prednost pred najbližjo zasledovalko, Moščanko Brigito Kraševec (61,050), znašala skoraj 20 točk.

"V teh časih nihče ne ve, kaj bo"

"Moj nastop je bil kar v redu. Prvi dve sestavi, z obročem in žogo, sem lepo prikazala, tudi trak je bil super do konca, ko mi je zadnji met ušel v prestop. Pri kijih mi je malo za trenutek zmanjkalo koncentracije, od tod napake. A moram reči, da mi je bilo danes vseeno bistveno lažje tekmovati kot pred dvema tednoma na generalki v Mariboru, vsaj psihično," je po novi zmagi, člansko krono je osvojila že leta 2017 in 2018, dejala Podgorškova.

Zaradi negotovih razmer, ki jih je v svetu povzročila koronavirusna pandemija, je športnikom še posebej težko najti cilje za vsakodnevno garanje v dvorani. "Do konca leta me predvidoma čaka še ena tekma, a nihče ne ve, če jo bo moč izpeljati. Svojih sestav predvidoma ne bom spreminjala, lotili se bomo le manjših izboljšav, dodajanja novih prvin," je še dejala telovadka Narodnega doma in dodala: "V prihodnjem, olimpijskem letu sta sicer na koledarju tako svetovno kot evropsko prvenstvo, a v teh časih nihče ne ve, kaj bo. Bomo videli. Treba se bo pripraviti na vse."

Najvišjo oceno tekmovanja, 22,600 točke, je Podgorškova prejela za sestavo z žogo, skupno je na letošnjem DP pobrala vseh pet zlatih kolajn. Tretje mesto je zasedla tekmovalka Tima Nastja Podvratnik s skupnim zbirom 57,700 točke.

Branilka naslova manjkala

Branilka naslova Jekaterina Vedenejeva, Rusinja s slovenskim potnim listom, ki je lani osvojila državni naslov v mnogoboju, je na tekmi manjkala, saj je v svoji prvi domovini Rusiji ta čas v karanteni.

Med najmlajšimi je naslov državne prvakinje osvojila Alja Ponikvar pred Doro Valant (obe Narodni dom), med kadetinjami pa Ela Polak (Šiška) pred Niko Zajc (Narodni dom).

Za mladinke, ki jih nastopi še čakajo, in kadetinje bo državno prvenstvo tudi ena od izbirnih tekem za bližnje novembrsko evropsko prvenstvo v Kijevu, je pred DP povedala predsednica strokovnega odbora Jakubovska.

Tekmovanje pod okriljem Gimnastične zveze Slovenije v organizaciji ljubljanskega kluba Narodni dom poteka v skladu z ukrepi in omejitvami za preprečitev širjenja okužb z novim koronavirusom. V imenu Olimpijskega komiteja Slovenije ga je slovesno odprl podpredsednik OKS, Janez Sodržnik.

Prvenstvo se bo končalo v nedeljo, ko boji za državne naslove čakajo še tekmovalke programa A1.

Izidi, DP:

- članice, absolutno:

1. Aleksandra Podgoršek (Narodni dom)     80,950 točke

2. Brigita Krašovec (Moste)               61,050

3. Nastja Podvratnik (Tim)                57,750

...

- mladinke:

1. Neža Podvratnik (Tim)                  64,800

2. Karina Salaujova Gerkman (Narodni dom) 61,300

3. Tiana Aksentijević (Tim)               54,900

...

- kadetinje:

1. Ela Polak (Šiška)                  49,100

2. Nika Zajc (Narodni dom)            44,700

3. Asja Pučnik (Favorit)              44,200

...

- mlajše:

1. Alja Ponikvar (Narodni dom)        42,900

2. Dora Valant (Narodni dom)          41,000

3. Zarja Drevenšek (Branik Maribor)   32,950

...

Preberite še:

Jeka Sportal Kako Rusinja v slovenskem dresu komentira boleče sankcije proti ruskim športnikom?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin