Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
17. 11. 2012,
9.48

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

VN ZDA Sebastian Vettel Lewis Hamilton Fernando Alonso Ferrari Red Bull

Sobota, 17. 11. 2012, 9.48

5 let, 5 mesecev

Vettel osupnil: ustavi ga lahko le okvara ali nesreča

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Nimam pojma, kje je našel ta čas," je bil po petkovih treningih v ZDA nad velikansko prednostjo Sebastiana Vettla osupel Lewis Hamilton. Fernando Alonso ne izgublja upanja.

Svetovni prvak Sebastian Vettel (Red Bull) je bil na petkovih prostih treningih za VN ZDA razred zase. Prvega je dobil sekundo in štiri desetinke pred Lewisom Hamiltonom (McLaren), na drugem pa sta Mark Webber (Red Bull) in Fernando Alonso (Ferrari) za njim zaostala tri četrt sekunde. Ker mu je puščala voda, je sicer izgubil pol ure treninga, a to za nadaljevanje predzadnjega dirkaškega konca tedna v sezoni ni nobena skrb. "Res sem hitro našel pravi ritem. Na drugem treningu smo imeli manjšo težavo in smo zato manj dirkali. Vseeno sem odpeljal dva odlična kroga. Sem dobro pripravljen," je strnil vodilni v seštevku, ki lahko na svoji stoti dirki v formuli 1 tretji naslov prvaka osvoji, če dobi 15 točk več od Alonsa. "Pri petkovih časih je treba biti previden. Proga je bila zelo spolzka in to naredi veliko razliko."

Nemčev španski izzivalec po prvem dnevu premierne VN na dirkališču v Austinu ni zaskrbljen. "Nič nas ni presenetilo. Red Bull je pač najhitrejši. Imajo najboljši paket." Ko jim gre vse kot po maslu, so pač prvi in drugi, razlaga Alonso. A: "Na dirki ne gre vedno vse po načrtih. Ob nedeljah nanje vršimo dober pritisk." Zato verjame, da na preostalih dveh dirkah lahko spreobrne 10 točk zaostanka v prednost in svoj tretji naslov. "So zelo hitri, naša prednost pa je ekipa, zelo močna ekipa in vzdržljiv dirkalnik. Glavno je, da na teh dveh dirkah osvojimo 11 točk več. Še vedno sem prepričan, da jih lahko."

Najhitrejši pred 14 dnevi v Abu Dabiju Hamilton, ki se v petek Vettlu ni niti popoldne približal na manj kot sekundo, je bil prav osupel nad Nemčevim časom. "Nimam pojma, kje je našel ta čas. Bil je res hiter. Ne vem, če imamo mi tak ritem. Do kvalifikacij moramo narediti nekaj sprememb, vsekakor moramo izboljšati dirkalnik." Jenson Button (McLaren) se hrabri, češ da večina vendarle ni odpeljala idealnega kroga z malo goriva, tako da bodo razlike v nadaljevanju vikenda manjše.

Ne spreglejte