Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
20. 4. 2015,
9.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Valentino Rossi Marc Marquez MotoGP

Ponedeljek, 20. 4. 2015, 9.42

8 let

Valentino Rossi: Marquez je naredil napako

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zmagovalec VN Argentine v MotoGP Valentino Rossi je po dirki zatrdil, da je v predzadnjem krogu Marc Marquez naredil napako, zato je prišlo do trčenja.

Dirka za Rossijevo 110. zmago v karieri je bila prava drama: Valentino je VN Argentine začel z osmega štartnega položaja, v nadaljevanju pridno plezal po lestvici navzgor. V predzadnjem krogu se je spopadel z vodilnim Marquezom, prišlo je do fizičnega kontakta. Marc je pristal na tleh, Rossi pa se je odpeljal naprej in zmagal.

Dirka za Rossijevo 110. zmago v karieri je bila prava drama: Valentino je VN Argentine začel z osmega štartnega položaja, v nadaljevanju pridno plezal po lestvici navzgor. V predzadnjem krogu se je spopadel z vodilnim Marquezom, zgodil se je fizični kontakt. Marc je pristal na tleh, Rossi pa se je odpeljal naprej in zmagal.

"Ko se je Marc odločil za trdo gumo, sem mislil, da imamo majhno možnost za zmago (Rossi je dirkal z ekstra trdo gumo, op. p.), ker sem imel v drugem delu dirke dober ritem. Škoda, ker je padel, a mislim, da je naredil napako. Marc je dirkač, ki zmeraj dirka na vse ali nič. Po treningih sem videl, da imam ritem, in dodatna motivacija je, ko vidiš, da se dirkač pred teboj znajde v težavah, ti pa imaš ekstra trdo gumo. Torej, krog za krogom je bil Marc v večjih težavah. Tudi naš motor je bil boljši, ko je začelo odnašati zadek in je Marc postajal zmeraj večji pred menoj," je po dirki za crash.net hitel razlagati Valentino Rossi.

Italijan je nato natančno opisal, kaj se je zgodilo v predzadnjem krogu: "Ko sem prišel do Marca, sem imel šest ali sedem desetink hitrejši ritem na krog. A do konca sta bila samo še dva kroga. Zato sem ga skušal prehiteti, vendar sem pomislil, da bo Marc nekaj naredil, da bo ostal spredaj. A takoj, ko sem na to pomislil, se me je že dotaknil sredi ovinka. Motocikel je takoj zarinil vame in sem si dejal: "F**k! Kar takoj. Mislim, da si agresiven, a nisem pričakoval takšne napadalnosti! Ko sem odprl plin, da bi pospeševal, ker sem hotel majhno prednost pred naslednjim zaviranjem, sem čutil naslednji dotik."

"A pošteno povedano ne vem, ali je bilo na desni ali levi strani. Zato sem pomislil, morda bo pa ta bitka zelo močna! A ko sem se potem peljal po ciljni ravnini, sem na tabli videl, da imam prednost pred Dovijem. Zato sem pomislil, da se je nekaj zgodilo in v naslednjem krogu sem videl Marquezov motor. Marc je vedel, da sem bil malo hitrejši, zato je po mojem prehitevanju poskušal vse. A morda je malo pretiraval."

Rossi proslavljal z dresom Maradone

Rossi ima po Argentini kot vodilni dirkač prvenstva šest točk prednosti pred Doviziosom in 30 pred Maruqezom. "Mislim, da bomo letos priča super borbi za naslov prvaka. Zdaj mi je najbližje Andrea. Prvenstvo je zelo dolgo in Marc je dokazal, da si lahko opomore. Veliko pričakujem tudi od Iannoneja, Cala in Jorgeja, ki ima na začetku nekaj težav, a je dirkač, ki ima potencial, da je boljši na naslednji dirki. V Katarju je bila bitka z Andreo neverjetna, a zadnja zmaga je zmeraj najboljša! Zadovoljen sem s temi tremi dirkami, ker je videti, da smo konkurenčni vsepovsod. Maradonin dres s številko 10 sem si oblekel, ker sem ga imel s seboj že lani, a sem bil žal četrti. Letos sem si jo spet dal v torbo, ker sem mislil: morda pa jo bom letos oblekel."

Ne spreglejte