Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
31. 5. 2015,
19.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Valentino Rossi Jorge Lorenzo Andrea Iannone MotoGP VN Italije

Nedelja, 31. 5. 2015, 19.42

8 let

Valentino Rossi: Lorenzova forma je slaba novica zame

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vodilni dirkač svetovnega prvenstva MotoGP Valentino Rossi je priznal, da je trenutna Lorenzova forma slaba novica za njegove obete za naslov svetovnega prvaka.

Lorenzo je na zadnjih treh dirkah dominiral in zaostanek za vodilnim Rossijem zmanjšal na šest točk. Čez štirinajst dni bo na sporedu VN Katalonije v Barceloni, kjer bo imel Jorge dodaten pospešek še v domačem občinstvu. Rossi je napovedal, da bo moral najti nekaj posebnega, če bo hotel presekati Lorenzovo zmagovito serijo.

"Priti na stopničke ni tako slabo. Skušali smo biti boljši in se boriti z Jorgejem, a to je bilo danes nemogoče. Dobra novica je, da naš motor deluje zelo dobro. V prvem delu sezone sem bil močnejši, a Jorge se je vrnil z neverjetnim ritmom in je edini, ki lahko iz motorja potegne maksimum. S temi tremi zmagami mi je iztrgal veliko točk in zdaj sva zelo blizu. Slabo novica zame je, da je Lorenzo zelo hiter. Če se bomo hoteli boriti z njim, bomo morali biti hitrejši in bolj konkurenčni," je za crash.net povedal Valentino Rossi.

Jorge Lorenzo je v dirkaškem koncu tedna VN Italije začel verjeti, da bi lahko letos osvojil svoj tretji naslov svetovnega prvaka MotoGP: "V soboto sem pomislil, da bi to lahko bilo naše leto, a je še zmeraj zelo zgodaj, da bi lahko rekli, da bom postal prvak ali obdržal to raven dirkanja. Prvenstvo je še zelo dolgo (na sporedu je še 12 dirk). Zagotovo bodo drugi dirkači napredovali in se vrnili. A pet zmag od šestih mogočih za Yamaho nekaj pomeni, naš motor deluje zelo dobro. Tukaj se je na ogrevanju Ducati zdel zelo močan, a ob dveh popoldne se je nekaj spremenilo na stezi in nismo se mogli spustiti do 1:47,5. Kljub temu sem bil v nekaterih krogih celo šest, sedem desetink hitrejši od tekmecev. In ko se to zgodi, v sebi začutiš, da je to tvoj dan in da moraš pograbiti priložnost."

Ne spreglejte