Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 8. 2023,
19.45

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

Natisni članek

Liam Lawson Oscar Piastri McLaren Red Bull Racing Alpha Tauri Daniel Ricciardo Zandvoort vn Nizozemske Formula 1

Petek, 25. 8. 2023, 19.45

8 mesecev

Daniel Ricciardo

V trčenju v nagnjenem zavoju nastradal – zlom kosti v dlani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18
Zandvoort Daniel Ricciardo Alpha Tauri | Daniel Ricciardo se je takole držal za dlan in takoj je bilo jasno, da gre za poškodbo. | Foto Guliverimage

Daniel Ricciardo se je takole držal za dlan in takoj je bilo jasno, da gre za poškodbo.

Foto: Guliverimage

Komaj si je izboril vrnitev na dirke formule 1 in že je doživel nov udarec. Daniel Ricciardo si je ob trčenju na drugem treningu v Zandvoortu zlomil kost v dlani. Tako bo moral izpustiti vsaj VN Nizozemske. Zamenjal ga bo Liam Lawson. 

Zandvoort Lando Norris McLaren
Sportal Verstappen premagan, prvi žrtvi nagnjenega zavoja

Razbit Alpha Tauri | Foto: Guliverimage Razbit Alpha Tauri Foto: Guliverimage Avstralski dirkač Daniel Ricciardo (Alpha Tauri) si je dlan poškodoval ob trčenju v ogrado v nagnjenem tretjem zavoju dirkališča v Zandvoortu. Nesreča se je sicer zgodila pri nizki hitrosti, potem ko je tam veljala rumena zastava po nesreči še enega Avstralca Oscarja Piastrija (McLaren). Izkušeni Ricciardo je takoj potožil nad bolečinami v dlani oziroma zapestju, saj ob trčenju v ogrado ni spustil volana.

"Zapeljal sem že v tretji zavoj, ko sem šele videl Piastrija. Ali bi zadel njega ali pa zid. Ko sem zadel zid, nisem imel dovolj časa, da bi umaknil roke z volana. Volan se je snel in me zadel v dlani," je nesrečo opisal Ricciardo. Zanj bi bila to tretja dirka, potem ko je znova dobil sedež v formuli 1. "To je res nesrečno in frustrirajoče. Skušal bom čim prej okrevati."

Dodatni pregled z rentgenom v lokalni bolnišnici v Haarlemu je potrdil, da ima zlomljeno kost v levi dlani. Iz ekipe Alpha Tauri so v petek zvečer potrdili, da bo moral izpustiti preostanek dirkaškega konca tedna za VN Nizozemske. Zamenjal ga bo član Red Bullove akademije Liam Lawson. Gre za 21-letnega Novozelandca, ki je trenutno drugi v japonskem prvenstvu super formule (dosegel je tri zmage). Zanj bo to debi v formuli 1, za Ricciarda pa bi bila nedeljska dirka 234. nastop.

Liam Lawson debija v formuli 1 ta konec tedna zagotovo ni pričakoval. Niti si ga ni želel na tak način. | Foto: Guliverimage Liam Lawson debija v formuli 1 ta konec tedna zagotovo ni pričakoval. Niti si ga ni želel na tak način. Foto: Guliverimage

Spa Sergio Perez Max Verstappen Red Bull
Sportal Takšna premoč, da bi šel v bokse še enkrat – samo za trening
Hungaroring Max Verstappen
Sportal Slavje z napako: Razbit je, spet je razbit! #video
Max Verstappen
Sportal Verstappen napada nov rekord, a nekaj mu ga lahko prepreči
Ne spreglejte