Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 6. 2024,
12.40

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Jorge Martin Enea Bastianini MotoGP Ducati Francesco Bagnaia Marc Marquez

Sreda, 5. 6. 2024, 12.40

1 teden, 5 dni

MotoGP

V sezoni 2025 za Ducati Marc Marquez in Bagnaia

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Marc Marquez | Tovarniško ekipo Ducatija bo okrepil osemkratni svetovni prvak Marc Marquez. | Foto Guliverimage

Tovarniško ekipo Ducatija bo okrepil osemkratni svetovni prvak Marc Marquez.

Foto: Guliverimage

Tovarniška ekipa Ducatija v sezoni 2025 napoveduje naskok na naslov prvaka v seriji motoGP. Okrepil jo bo osemkratni španski svetovni prvak Marc Marquez. V ekipi iz Borgo Panigaleja so novico, o kateri se je že nekaj dni govorili, zdaj potrdili in sporočili, da so s Špancem podpisali dveletno pogodbo.

Za Ducati bo še naprej vozil tudi aktualni prvak Italijan Francesco Bagnaia, ekipo pa bo po prihodu Marca Marqueza zapustil drugi Italijan Enea Bastianini. Marquez je letos član poltovarniške Ducatijeve ekipe Gresini, v katero je prestopil pred letošnjo sezono, potem ko se je po dolgih letih sodelovanja razšel s Hondo.

V igri za tovarniški sedež pri trenutno premočnem proizvajalcu motorjev v svetu motoGP je bil tudi vodilni v seštevku sezone, Španec Jorge Martin, ki vozi za poltovarniško ekipo Pramac Ducati. A v ponedeljek je Španec sporočil, da se bo v naslednji sezoni preselil k Aprilii. Ker je takrat že vedel, da mu Ducati sedeža ne bo dal.

"Rad bi se zahvalil Enei Bastianiniju in Jorgeju Martinu za njuno sodelovanje v zadnjih letih. Prepričan sem, da se bosta do konca borila za naslov prvaka. Odločitev o drugem tovarniškem vozniku ni bila lahka, imeli smo seznam izjemnih dirkačev. Na koncu smo se odločili za Marca Marqueza, ki se je na samo nekaj dirkah odlično prilagodil našemu motociklu. Zdaj bomo imeli v ekipi dirkača s skupno 11 naslovi prvaka, z njuno zrelostjo in sposobnostmi pa bomo rasli kot ekipa," je ob najavi sodelovanja dejal direktor Ducatija Luigi Dall'Igna.

"Vesel sem, da bom lahko nosil rdečo barvo tovarniške ekipe Ducatija. Že odkar sem prvič sedel na desmosedici GP, sem na motociklu užival, takoj sem načrtoval, da bom z njim rasel in postal še boljši. Zadovoljen sem, da me leta 2025 čaka ta velik korak in hvala Ducatiju, ker verjame vame. Hvala pa tudi ekipi Gresini, ki mi je odprla vrata v težkih trenutkih kariere," pa je povedal nekdanji svetovni prvak Marquez.

V skupnem seštevku letošnjega letošnjega tekmovanja je Marquez po sedmih dirkah s 136 točkami na tretjem mestu skupnega seštevka. Na zadnji dirki v Mugellu je bil drugi v sprintu in četrti na glavni dirki. V vodstvu je Martin s 171 točkami. Drugi je Bagnaia s 153 točkami.

Jorge Martin
Sportal Martin od leta 2025 za Aprilio, k Ducatiju prihaja Marquez
Mugello Francesco Bagnaia Ducati
Sportal Tovarniška Ducatija razred zase v Mugellu
Francesco Bagnaia
Sportal Bagnaia zmagovalec sprinta v Mugellu, Martin v pesku
Ne spreglejte