SiolNET. Sportal Avtomotošport
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Turčija še ni odpisala F1

1

termometer

 | Foto:
Organizatorji VN Turčije v formuli 1 se še niso popolnoma odpovedali dirkam v bližnji prihodnosti, čeprav vlada ni naklonjena ekstremnemu povišanju pristojbine.

Šef formule 1 Bernie Ecclestone je namreč Turkom za sezono 2012 pristojbino za dirko iz sedanjih 13,25 milijona ameriških dolarjev dvignil na 26,50 mio, kar je 100-odstotno povečanje. Zato so se takoj pojavila namigovanja, da se želi Britanec znebiti turške dirke v prihodnji sezoni in v koledar vključiti kakšno drugo državo. Morebiti pa je Ecclestone postavil tako visoko ceno le zaradi tega, da bo med pogajanji iztržil večji izkupiček kot bi ga sicer. Turki upajo, da bo Bernie pripravljen na znižanje začetne postavke in da bodo skupaj našli razumen kompromis.

''Letošnje leto bo prelomnica za VN Turčije v formuli 1. Gre za to, ali dirka še bo ali pa je sploh več ne bo. Ecclestone vztraja pri 26,5 mio ameriških dolarjev na sezono, turška vlada pa tega ne sprejema z naklonjenostjo. Težko je določiti datum, do katerega mora biti sprejeta končna odločitev. V preteklosti je bil koledar f1 objavljen ob različnih terminih. Predvidevam, da bo med avgustom in septembrom 2011. Če pomislimo še na probleme z Bahrajnom, bi lahko pogovori trajali do konca poletja,'' je za Autosport povedal turški predstavnik Murat Yalcintas.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin