Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 7. 2022,
16.45

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,49

12

Natisni članek

utaja davkov Formula 1 Bernie Ecclestone

Ponedeljek, 11. 7. 2022, 16.45

1 leto, 9 mesecev

Bernie Ecclestone

Legendarni voznik formule 1 "pozabil" na ogromno premoženje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,49

12

Bernie Ecclestone | Ecclestone se bo moral zagovarjati pred britanskim sodiščem.  | Foto Reuters

Ecclestone se bo moral zagovarjati pred britanskim sodiščem.

Foto: Reuters

Legendarni voznik in funkcionar formule 1 Bernie Ecclestone v zadnjem času s svojimi izjavami v javnosti dviguje ogromno prahu, v ponedeljek pa je znova poskrbel za škandal, tokrat je namreč "pozabil" prijaviti za skoraj pol milijarde evrov premoženja. 

Bernie Ecclestone
Sportal Ecclestone šokiral: Za Putina bi prestregel strel

Legenda, ki šteje že 91 let, je angleški finančni službi "pozabil" prijaviti za kar 470 milijonov evrov premoženja v tujini, so v ponedeljek sporočili z otoške davčne službe. Vodja službe za preiskavo davčnih goljufij Simon York je povedal, da so proti legendarnemu dirkaču že sprožili postopek: "Zdaj sledi zapletena svetovna preiskava, ki jo bo izvedel britanski davčni urad," so bili kratki glede postopka proti Ecclestonu v davčni službi njenega veličanstva.

Ecclestone se bo o morebitnem poskusu davčne utaje pred londonskim sodiščem zagovarjal 22. avgusta, teoretično pa mu grozi zaporna kazen do deset let.

Bernie Ecclestone bi zaradi poskusa davčne utaje lahko celo pristal v zaporu.  | Foto: Reuters Bernie Ecclestone bi zaradi poskusa davčne utaje lahko celo pristal v zaporu. Foto: Reuters

Ecclestone je formulo 1 zaznamoval pred petimi desetletji, ko je na novo postavil vlogo marketinga in prodaje televizijskih pravic in prevzel tudi vodenje teh projektov. Iz tekmovanja je naredil več milijard evrov vredno podjetje ter v projekt v naslednjih desetletjih uspešno vključeval nove države in celine. Pri tem mu nikoli ni bilo pomembno, s kom sodeluje, in večkrat je z izjavami o različnih diktaturah in diktatorjih poskrbel tudi za javne škandale.

Vajen je tudi sodišč v povezavi s finančnimi nepravilnostmi. Pred slabim desetletjem je bil ob prodaji formule 1 investicijski skupini CVC osumljen podkupovanja. Avgusta 2013 je bil postopek v Münchnu predčasno ustavljen, Ecclestone pa je moral takrat plačati 100 milijonov dolarjev kazni.

Bernie Ecclestone
Sportal Nekdanji šef F1 Bernie Ecclestone aretiran v Braziliji
Ne spreglejte