Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 9. 2022,
14.30

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

1

Natisni članek

Svetovni prvak Honda MXGP motokros Tim Gajser Tim Gajser

Ponedeljek, 5. 9. 2022, 14.30

1 leto, 7 mesecev

Tim Gajser prejel pokal in prstan za prvaka

Napoved prvaka: Prihodnje leto se bomo borili za še en naslov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

1

Tim Gajser prvak | Tim Gajser z velikim pokalom za svetovnega prvaka v motokrosu. | Foto Honda Racing/ShotbyBavo

Tim Gajser z velikim pokalom za svetovnega prvaka v motokrosu.

Foto: Honda Racing/ShotbyBavo

Po zlati tablici je Tim Gajser po zadnji dirki prejel še pokal, zlato kolajno in prstan za prvaka. Po peti svetovni lovoriki, 43. zmagi in stotih stopničkah je napovedal: "Trdo bomo delali. In se vrnili naslednje leto in se borili za še en naslov."

Tim Gajser Turčija
Sportal Gajser z deseto zmago postavil piko na i šampionski sezoni!

Tim Gajser je svojo sedmo sezono v elitnem razredu svetovnega prvenstva v motokrosu sklenil na najboljši mogoči način – z deseto zmago v sezoni. Pika na i šampionski sezoni, ko je četrtič postal prvak v MXGP. V 36 vožnjah je zbral kar 763 točk (od 900). Še v nobeni sezoni ni zmagal desetkrat, skupaj pa ima zdaj na dirkah svetovnega prvenstva 43 zmag. Nedeljske stopničke pa so bile njegove stote v karieri.

Tim Gajser prvak | Foto: Honda Racing/ShotbyBavo Foto: Honda Racing/ShotbyBavo Zlato tablico za prvaka je prejel že tri dirke pred koncem prvenstva, po veliki nagradi Turčije pa še pokal. V nedeljo zvečer je mednarodna zveza FIM pripravila še uradno gala podelitev nagrad najboljšim motokrosistom sezone. Prejel je še šampionski prstan. "Veliko mi pomeni. Naslov svetovnega prvaka si kot cilj postaviš že kot otrok. Zdaj pa jih imam že pet. To je neverjetno. Neverjetna sezona. Velika hvala ekipi, HRC, vsem okoli sebe. Trdo delamo in trdo delo se poplača."

Večji del posla je opravil že v prvem delu sezone, ko je na uvodnih sedmih velikih nagradah šestkrat zmagal, na vseh pa bil na stopničkah. "Začetek sezone je bil res navdušujoč. Potem sem imel nekaj dirk težave zaradi bolezni. A sem se vrnil v pravi ritem. Ko sem osvojil naslov, sem na zadnjih dveh dirkah spet lahko dirkal z manj pritiska, se zabaval. Francija in Turčija sta bili odlični. Lepo je na tak način končati sezono."

Sezono je sklenil s 43. zmago v karieri in stotimi stopničkami. | Foto: Honda Racing/ShotbyBavo Sezono je sklenil s 43. zmago v karieri in stotimi stopničkami. Foto: Honda Racing/ShotbyBavo

Uradno ne Gajser ne Honda še nista oznanila podaljšanja sodelovanja, trenutna pogodba z japonskim koncernom se izteka. A glede na besede, ki prihajajo iz Timovih ust, pa tudi besede njegovih šefov ni dvoma, da Makolčan ostaja zvest znamki, s katero je osvojil vseh pet naslovov prvaka (leta 2015 prvega v MX2). "Zelo motiviran grem v zimo. Trdo bomo delali. In se vrnili naslednje leto in se borili za še en naslov."

Maribor, sprejem za Tima Gajserja
Sportal Tim Gajser v objemu navijačev: V tej sezoni so bile tudi noči brez spanca #foto
Ne spreglejte