Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
5. 5. 2012,
16.56

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

MotoGP Valentino Rossi Ducati Honda Yamaha Dani Pedrosa

Sobota, 5. 5. 2012, 16.56

3 leta, 2 meseca

Stonerju 'pole', Crutchlow bo v igri za zmago

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Casey Stoner je prišel do prvega letošnjega najboljšega štartnega položaja, potem ko je za krog v Estorilu potreboval pičlih 13 tisočink sekunde manj kot kolega pri tovarniški Hondi Dani Pedrosa.

Stoner je tako na najboljši možni način odgovoril superhitremu Pedrosi, ki je Avstralcu resno zagrozil na dopoldanskem tretjem prostem treningu, ko ga je ugnal za 12 tisočink sekunde. Danijev dopoldanski časovni mejnik – 1:37,236 – so uspeli na kvalifikacijah izboljšati le trije dirkači: ob Stonerju (1:37,188) in Pedrosi (1:37,201) še Yamahin zasebnik Cal Crutchlow (1:37,289). Britanec si je prvo štartno vrsto v karieri kraljevskega razreda pridirkal že na uvodni dirki sezone v Katarju, na prejšnji dirki v Jerezu je prvič sestavil najhitrejši krog na dirki. Je torej prišel čas za prvo zmago v MotoGP? Potem ko so mu v Španiji za stopničke zmanjkale štiri desetinke, bo sodeč po kvalifikacijah Estorila - za Stonerjem je zaostal vsega desetinko sekunde – eden izmed glavnih kandidatov za zmago na VN Portugalske.

Colin Edwards ima zlomljeno ključnico

Enajst minut pred koncem kvalifikacij je prišlo do hudega trčenja med CRT-jevimi motociklistoma Randyjem de Punietom (Aspar Aprilia) in Colinom Edwardsom (Forward Suter-BMW), zaradi česar je bila moto seansa tudi začasno prekinjena. Francoz je v svojem hitrem krogu izgubil kontrolo nad prednjim delom svoje Aprilie, padel in torpediral nič hudega slutečega Američana, ki se je v tistem trenutku vozil izven dirkaške linije in je malo pred tem pripeljal iz boksov ter se začel pripravljati za svoj hiter krog. Edwardsa, ki je po incidentu trdo pristal na svoji levi rami, so morali s steze odnesti z nosili. De Puniet je sam odkorakal s kraja nesreče, a kljub temu obiskal Clinico Mobile, kjer so ugotovili, da ima odrgnjen prst in udarnine na levi rami. Zgodba se je slabše končala za Colina, ki si je zlomil levo ključnico in skoraj gotovo ne bo nastopil na nedeljski dirki za VN Portugalske. Podobno poškodbo je Američan utrpel na lanski VN Katalonije. Roko pa si je poškodoval tudi na VN Malezije 2011, ko je trčil z Marcom Simoncellijem.

Ne spreglejte