Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 7. 2022,
20.06

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

5

Natisni članek

Formula 1 Michael Schumacher

Četrtek, 28. 7. 2022, 20.06

1 leto, 9 mesecev

Michael Schumacher

Schumacher ima nov dom, o njegovem stanju spregovoril nekdanji šef F1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,05

5

Michael Schumacher | Michael Schumacher | Foto Getty Images

Michael Schumacher

Foto: Getty Images

Družina Michaela Schumacherja naj bi se skupaj z nekdanjim dirkačem preselila v novo domovanje na španski otok Majorka. Schumacherja, ki se je leta 2013 hudo poškodoval v smučarski nesreči, od takrat pa je njegovo zdravstveno stanje velika uganka, naj bi v novo domovanje prepeljali s helikopterjem.

Družina Michaela Schumacherja naj bi imela "velike načrte" za novo življenje v Španiji. Kot poroča The Sun, naj bi se Corinna Schumacher, žena legende formule 1, skupaj z družino preselila v vilo na Majorki. Kakšno je zdravstveno stanje Michaela Schumacherja, še danes ni znano, a naj bi ga s helikopterjem že prepeljali v novo otoško vilo. V novem domovanju, ki naj bi Schumacherjevim služil predvsem kot zimsko domovanje, naj bi uredili tudi farmo konj. Zemljišče naj bi jih stalo 2,8 milijona evrov.

Die Bunte še poudarja, da ima Schumacherjeva žena "velike načrte na sončnem otoku" in želi svojemu možu zagotoviti "najboljšo zdravniško oskrbo" in biti "čim več s svojo družino".

Jean Todt naj bi redno obiskoval Schumacherja. | Foto: AP / Guliverimage Jean Todt naj bi redno obiskoval Schumacherja. Foto: AP / Guliverimage Schumacherjevo zdravstveno stanje ostaja skrivnost

Schumacherjevo zdravstveno stanje ostaja zavito v tančico skrivnosti po grozljivi smučarski nesreči decembra 2013. Legenda F1, sedemkratni svetovni prvak, se je upokojil leta 2012, le leto pozneje pa je doživel smučarsko nesrečo, ki mu je spremenila življenje. Utrpel je travmatično možgansko poškodbo, zaradi katere je padel v medicinsko inducirano komo. Od takrat je njegovo stanje skrbno varovana skrivnost.

Nekdanji šef F1 Jean Todt, ki naj bi bil eden redkih prijateljev, ki obišče Schumacherja, je prejšnji teden za nemški RTL povedal: "Ne pogrešam Michaela, vidim ga. Gledam tudi dirke z njim. Seveda pa pogrešam tisto, kar sva počela skupaj." Najdejo pa se tudi jezni nekdanji sodelavci, tako je Schumacherjev nekdanji menedžer Willi Weber zvezdnikovo družino obtožil laganja o njegovem stanju. Weber je dejal, da je še vedno jezen, ker ga njegova družina ni obvestila o zdravstvenem stanju ikone F1 od njegove smučarske nesreče pred devetimi leti.

Preberite še:

Sebastian Vettel
Sportal Štirikratni svetovni prvak F1 napovedal slovo
Lewis Hamilton
Sportal Odločen, da premaga urok 300. dirke in jih morda odpelje 400
VN Francije: Leclerc in Verstappen
Sportal Drzna napoved šefa Ferrarija: Deset zmag zapored!
Ne spreglejte