Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
8. 2. 2013,
18.26

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Force India Jules Bianchi Lotus

Petek, 8. 2. 2013, 18.26

5 let, 3 mesece

Räikkönen številka 1, Bianchi dokazal, da sodi v F1

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Zadnji dan testiranj na jugu Španije je bil najhitrejši Kimi Räikkönen. Z drugim mestom je Jules Bianchi dokazal, da si zasluži redni sedež že v letošnji sezoni.

Čas 1:17,879, ki ga je Felipe Massa (Ferrari), v Jerezu odpeljal v četrtek je ostal najboljši dosežek prvega dirkaškega tedna v novi sezoni. Zadnji dan uvodnih testiranj je bil namreč Kimi Räikkönen (Lotus) prvi z dosežkom 1:18,148. Tako kot Finec je bo koncu dneva s kvalifikacijskim krogom poskušal tudi Jules Bianchi (Force India) in zaostal manj kot desetinko. Francoz je dokazal, da si že letos zasluži redni sedež v formuli 1. V indijski ekipi še naprej kolebajo, kdo naj postane moštveni kolega Paula di Reste. Škot je v petek dirkal le dve uri in dosegel zadnji čas.

Lotusova ekipa je dobila dva od štirih testnih dni na jugu Španije, a to še ni nobena garancija, da bodo konkurenčni za zmage, pred evforijo miri Räikkönen. "Skušamo biti boljši. Upam, da bomo res. A tudi vsi drugi skušajo biti boljši kot lani. Tudi tisti, ki osvoji prvenstvo, skuša biti boljši. Ne morem obljubiti, da bomo res boljši, a upam, da nam uspe." Bo pa zanj sezona 2013 lažja, saj bo njegova druga v Lotusu, pove. "Dirkalnik se zdi boljši kot lani ta čas. Mislim, da imamo dober dirkalnik, a to bomo zares videli šele na prvih dirkah."

Testiranja se bodo čez dober teden nadaljevala v Barceloni.

Ne spreglejte