Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
23. 2. 2012,
17.57

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Williams Ferrari

Četrtek, 23. 2. 2012, 17.57

5 let, 6 mesecev

Presenetil Williams, pri Ferrariju zadržani

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Da rezultatom testiranj ne gre pripisovati posebne teže, priča četrtkov najhitrejši čas Pastorja Maldonada (Williams). Bil je dve sekundi pred Markom Webbrom (Red Bull).

Čas 1:22,391 Pastorja Maldonada (Williams) je za zdaj najhitrejši ta teden na testiranjih v Barceloni. A Williams je bil z Brunom Senno in Valterrijem Bottasom prejšnje dva dni z več sekundami zaostanka med zadnjimi. Na testiranjih pač ekipe delajo na različnih programih in tisti, ki določen dan preizkusi nastavitve za kvalifikacije z malo goriva in svežimi pnevmatikami doseže najhitrejši čas. Ko so bile popoldne razmere na progi boljše, je večina delala na kilometrini in ni več napadala jutranjega Maldonadovega časa. Michael Schumacher (Mercedes) je denimo neprekinjeno odpeljal kar 59 krogov in na drugem mestu zaostal slabo sekundo. Še naprej neprepričljivo deluje Ferrari, tako je Felipe Massa nekaj minut pred koncem testnega dne F2012 parkiral na izvozu iz boksov.

Ferrari počasi začenja razumeti F2012. V napovedih pa Fernando Alonso ostaja previden. Je zmaga na VN Avstralije realna? "Bomo videli. Prezgodaj je za napoved. Vsekakor pa so naši cilji zelo ambiciozni. To je normalno za Ferrari. Zmaga na prvi dirki je za to ekipo jasna želja. A ta hip ne vemo, kjer točno smo. Mislim, da nismo najhitrejši, nismo pa tudi najpočasnejši." Da bo najnevarnejši Red Bull, ne dvomi niti Španec. "Red Bull se zdi zelo konkurenčen. To ni presenečenje, saj so že zadnji dve, tri sezone. Pri Ferrariju in McLarnu pa moramo najti nekaj kreativnega, da bi jih premagali. Našli smo različne rešitve, morda nekoliko bolj kompleksne. Rezultat bo viden v Melbournu in še bolj pomembno - v novembru.," dodaja nekdanji dvakratni prvak.

Bolj prepričan v bitko za sam vrh je McLarnov Lewis Hamilton: "Vsekakor smo bolj samozavestni kot lani ta čas. Lahko se borimo s fanti na samem vrhu." To je seveda v prvi vrsti Sebastian Vettel, ki mu je Britanec na testiranjih kar lep čas sledil. "Bil je zelo, zelo konkurenčen, morda nekoliko hitrejši od nas. A ne morem vedeti, koliko je imel goriva. Prezgodaj je še za končne ocene." Hamilton dodaja, da je prijetno presenečen, da se MP4-28 zelo dobro obnaša v hitrih zavojih. Klasičen nos dirkalnika brez stopničke, ki jo imajo tekmeci, ne bo minus, poudarja nekdanji svetovni prvak. "Ne izgleda, da bi bila to negativna stvar. Mislim, da imamo vseeno dovolj 'downforca'."

Ne spreglejte