Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 10. 2023,
10.00

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Luca Marini Marco Bezzecchi Francesco Bagnaia MotoGP Ducati Jorge Martin

Nedelja, 29. 10. 2023, 10.00

4 mesece

MotoGP, VN Tajske

Martin s popolnim vikendom samo še 13 točk za prvakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Jorge Martin | Jorge Martin (Ducati-Pramac) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva za veliko nagrado Tajske v kraljevskem razredu motoGP.  | Foto Reuters

Jorge Martin (Ducati-Pramac) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva za veliko nagrado Tajske v kraljevskem razredu motoGP.

Foto: Reuters

Španski motociklist Jorge Martin (Ducati-Pramac) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva za veliko nagrado Tajske v kraljevskem razredu motoGP. V skupnem seštevku SP je Španec za aktualnim prvakom, Italijanom Francescom Bagnaio (Ducati), ki je bil drugi, znižal zaostanek na 13 točk tri dirke pred koncem sezone. Tretji je bil Južnoafričan Brad Binder (KTM).

Štart dirke je bil skoraj kopija sobotne šprinterske dirke, saj se je Luca Marini (Ducati-VR46) spet izstrelil s starta, a je Jorge Martin v prvem zavoju ostal spredaj. Za razliko od slabega starta na sprintu je tokrat Francesco Bagnaia startal veliko bolje in prišel na četrto mesto, a je po manjši napaki zdrsnil na šesto.

V uvodnih krogih na dirkališču Buriram so bili dirkači precej skupaj in gledalci so lahko videli številna prehitevanja med prvimi sedmimi dirkači. Binder se je počasi prebil na drugo mesto, z Martinom pa sta se v naslednjih krogih tekmecem nekoliko oddaljila. Alex Marquez (Gresini), ki je vozil na mehkejški različici gum kot tekmeci, je prišel na tretje mesto, vendar je Španec 14 krogov pred koncem padel in tretje mesto je prevzel Bagnaia.

Francesco Bagnaia je osvojil drugo mesto. | Foto: Guliverimage Francesco Bagnaia je osvojil drugo mesto. Foto: Guliverimage

Med tem se je tik za svojega moštvenega kolega in rojaka Marinija na peto mesto pripeljal Marco Bezzechi. Slednji je nato končal na četrtem mestu, medtem ko je Marini še nekaj mest izgubil in bil osmi. Pred njim so končali še Aleix Espargaro (Aprilia), Fabio Quartararo (Yamaha) in Marc Marquez (Honda).

V zadnjih krogih dirke je Binder pritisnil na Martina, po nekaj napadih pa se je pet krogov pred koncem odpeljal mimo na prvo mesto. A Južnoafričan je pustil preveč odprto linijo in Martin je dva kroga pred koncem znova prevzel vodstvo. Dvoboj je od blizu spremljal tudi Bagnaia, enkrat poskusil z napadom, a je ciljno črto prečkal tretji. Vseeno je na koncu stopil na drugo stopničko na odru za zmagovalce, saj je vodstvo dirke Binderju odvzelo eno mesto, ker je v zadnjem krogu zapeljal izven črte, ki omejuje stezo.

Martin (376 točk), ki je na Tajskem dobil kvalifikacije, šprintersko in klasično preizkušnjo, ima v skupnem seštevku 13 točk manj od Bagnaie (389), tretji ostaja Bezzechi (310). Naslednja dirka svetovnega prvenstva v motociklizmu bo med 10. in 12. novembrom v Maleziji.

MotoGP, VN Tajske:

1. Jorge Martin (Špa/Ducati-Pramac)  
2. Francesco Bagnaia (Ita/Ducati)  +0,253
3. Brad Binder (JAR/KTM)  +0,114
4. Marco Bezzecchi (Ita/Ducati-VR46)  +2,005
5. Aleix Espargaro (Špa/Aprilia)  +4,303
6. Fabio Quartararo (Fra/Yamaha)  +4,550

SP skupno (15/20):
1. Francesco Bagnaia (Ita/Ducati)  389 točk
2. Jorge Martin (Špa/Ducati-Pramac) 376
3. Marco Bezzecchi (Ita/Ducati-VR46)  310
4. Brad Binder (JAR/KTM) 249
5. Aleix Espargaro (Špa/Aprilia)  201
6. Johann Zarco (Fra/Ducati-Pramac)  194

Jorge Martin
Sportal Martin lovi prvaka, dobil šprint na Tajskem

 

Ne spreglejte