Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 1. 2022,
16.20

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Savdska Arabija Stephane Peterhansel Sebastien Loeb Reli Dakar 2022 Dakar Simon Marčič

Ponedeljek, 3. 1. 2022, 16.20

2 leti, 3 mesece

Dakar 2022, 2. etapa

Težave z nogo, izgubljen, Marčič po dveh etapah 12. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Simon Marčič je po dveh etapah relija Dakar skupno med motoristi 61., v kategoriji brez ekipe pa 12. Še vedno išče pravi ritem, sporoča iz Savdske Arabije. V ponedeljek je imel težave z nogo, v nedeljo pa se je večina izgubila. 

Dakar 2022 - Nasser Al-Atijah
Sportal Al Atijahu in Sandersu tudi prva etapa na Dakarju, težave Peterhansla

Francoz Sebastien Loeb (Prodrive), devetkratni svetovni prvak v reliju, je dobil 338 kilometrov dolgo drugo etapo relija Dakar v Savdski Arabiji. Francoz je za tri minute in pol ugnal vodilnega v skupnem seštevku Katarca Naserja Al Atijaha (Toyota). "Imeli smo dobre pogoje z odlično vidljivostjo, Na koncu smo spremljali tekmo dveh dirkačev s svetovnega prvenstva. Korak za korakom mi je uspelo zmanjševati razliko za Al Atijahom," je po zmagi povedal Loeb. V skupnem seštevku za Al Atijahom zaostaja za devet minut in 16 sekund. Argentinec Lucio Alvarez na tretjem mestu pa zaostaja že več kot 40 minut.

Sebastien Loeb | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Sebastien Loeb Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Med motoristi je bil najhitrejši Španec Joan Barreda (Honda), ki je za pet minut in pol ugnal vodilnega v skupnem seštevku Britanca Sama Sunderlanda (GasGaS). Dodatnih 21 sekund je zaostal lanski zmagovalec Dakarja Argentinec Kevin Benavides (KTM). V skupnem seštevku ima Sunderland zdaj pred Francozom Adrienom van Beverenom (Yamaha) dve minuti in 51 sekund prednosti. Na tretje mesto se je prebil Avstralec Daniel Sanders (+3:29).

Marčič na drugi etapi deveti v razredu original

Simon Marčič je v skupni razvrstitvi motoristov na 61. mestu, zaostal je eno uro in dve minuti in tako je skupno 74. A kar je za Mariborčana pomembnejše, je kategorija original. Med 33 motoristi brez ekipe je v ponedeljek zasedel deveto mesto. Skupno je po dveh od 12 etap na 12. mestu. Za tako želenimi stopničkami ima uro in pol zaostanka.

Nad terenom na prvih dveh etapah je bil Marčič navdušen, saj ni manjkalo sipin in hitrih odsekov. "Organizator je dobro naredil, da se izmenjujejo sipine in hitri odseki, da si medtem lahko malo spočiješ. Je pa že kar selekcija. Smo videli, da je Danilo Petrucci, ki vozi v MotoGP, že odstopil." Na dirki ga spremlja samo fotograf in snemalec Denis Janežič, ki nam je poslal te videoposnetke in fotografije, da tudi v Sloveniji lahko spremljamo Simonovo dakarsko avanturo.

Fotogalerija
1 / 8

Manj pa je za zdaj zadovoljen s svojo vožnjo in rezultati. Takole je komentiral po drugi etapi: "V prvem delu mi je šlo zelo dobro. V drugem delu pa sem imel nekaj težav z nogo, tudi energija mi je upadla. Nisem našel svojega ritma, precej sem izgubil. V prvem delu sem dohitel kar veliko tekmovalcev. Včeraj smo se vsi izgubili in je bilo za mano veliko dobrih tekmovalcev. Danes so me dohiteli šele v zadnjem delu, v zadnjih 20 kilometrih. Tako pač je, enkrat dobiš, enkrat izgubiš." Želi si, da bi lahko v naslednjih dneh stopnjeval formo in vendarle prišel v svoj pravi dirkaški ritem.

V torek čaka udeležence več kot 636 kilometrov dirkanja s startom in ciljem v Al Qaisumahu.

Sportal Marčič kljub prvim neprijetnostim odločen: Se vidimo na stopničkah #video
Sportal Prvi kilometri in prvi padci na sipinah Savdske Arabije #video
Ne spreglejte