Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 4. 2023,
19.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Esapekka Lappi Toyota Kalle Rovanperä Thierry Neuville Craig Breen Sebastien Ogier Hyundai reli WRC

Ponedeljek, 17. 4. 2023, 19.00

1 leto

Hyundai

Kljub tragediji bodo dirkali na Hrvaškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
reli Mehika Thierry Neuville hyundai | Thierry Neuville bo nadaljeval boj za prvaka na reliju Hrvaška. | Foto Guliver Image

Thierry Neuville bo nadaljeval boj za prvaka na reliju Hrvaška.

Foto: Guliver Image

Svetovno prvenstvo v reliju se konec tedna nadaljuje v naši soseščini. Reli Hrvaška je četrta dirka sezone, na kateri bo nastopil tudi osemkratni svetovni prvak Sebastien Ogier. In kljub tragediji, ki se je zgodila pretekli teden, tovarniška ekipa Hyundaia.

Craig Breen
Sportal Huda nesreča: na Hrvaškem umrl eden izmed najboljših voznikov relija

Usodna nesreča se je zgodila na treningu na Hrvaškem. | Foto: AP / Guliverimage Usodna nesreča se je zgodila na treningu na Hrvaškem. Foto: AP / Guliverimage Hyundai je sporočil, da bo kljub smrti svojega voznika Craiga Breena konec tedna nastopil na reliju Hrvaška. Irski dirkač se je pred dnevi ponesrečil na treningu, potem ko je pri kraju Zlatar zletel s ceste in se zaletel v lesen drog. Sovoznik James Fulton se v nesreči ni poškodoval.

"To odločitev smo sprejeli po skrbnem premisleku, ki je vključeval pogovore s Craigovo družino, njegovim sovoznikom Jamesom ter posadkami in člani ekipe Hyundai Motorsport. Njegova družina in James sta potrdila, da želita, da ekipa tekmuje na Hrvaškem v čast Craiga," je Hyundai zapisal v izjavi za javnost.

Breen se je letos v tretjem dirkalniku Hyundaia menjaval s Špancem Danijem Sordom. "V znak spoštovanja bomo prijavili dva avtomobila, tretjega pa umaknili. Oba avtomobila bosta vozila s posebnimi obeležji za Craiga, njegovo družino, prijatelje in oboževalce," so še dodali pri ekipi. Dirkala bosta torej Belgijec Thierry Neuville in Finec Eseppeka Lappi.

Neuville je drugi v prvenstvu (53 točk), a vodilni Ogier (56 točk) ne bo odpeljal vse sezone. Tako da je Belgijec pravzaprav vodilni. Ima točko prednosti pred Kallejem Rovanpero (Toyota), šest pred Ottom Tänakom (Ford) in devet pred Elfynom Evansom (Toyota).

Craig Breen
Avtomoto Srce parajoča zgodba zvezdnika, ki je včeraj umrl na Hrvaškem
Ne spreglejte