Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 5. 2022,
16.15

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

1

Natisni članek

Monte Carlo Niki Lauda Ferrari Charles Leclerc

Nedelja, 15. 5. 2022, 16.15

1 leto, 11 mesecev

Monte Carlo, zgodovinska dirka

Neprijetno! Leclerc razbil legendarni dirkalnik Nikija Laude. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

1

Charles Leclerc | "Ko si misliš, da si imel v Monaku že vso smolo tega sveta, izgubiš zavore v rascassu v enem najbolj ikoničnih zgodovinskih ferrarijev v formuli ena."   | Foto Reuters

"Ko si misliš, da si imel v Monaku že vso smolo tega sveta, izgubiš zavore v rascassu v enem najbolj ikoničnih zgodovinskih ferrarijev v formuli ena."  

Foto: Reuters

Dva tedna pred VN Monaka se je ta konec tedna na ulicah Monte Carla odvila t. i. zgodovinska dirka, na kateri dirkajo z legendarnimi dirkalniki iz zgodovine formule 1. In vodilni v letošnjem prvenstvu Charles Leclerc je vozil Ferrarijev dirkalnik Nikija Laude iz leta 1974. Toda že v tretjem krogu je poskrbel za šok.

Monačan Charles Leclerc, zmagovalec letošnjih dirk v Bahrainu in Avstraliji ter trenutno vodilni dirkač svetovnega prvenstva formule ena, je dobil priložnost sesti v legendarni Ferrarijev dirkalnik iz leta 1974, s katerim je leta 2019 umrla avstrijska dirkaška legenda Niki Lauda, odpeljala svojo prvo sezono v moštvu Enza Ferrarija, dosegla dve zmagi in skupno petkrat stala na odru za zmagovalce.

Ferrari 312B3 je bil že v svojem času muhast in zahteven do dirkača, nenazadnje je prav zaradi tega "nezanesljivega in počasnega" dirkalnika danes 77-letni belgijski as Jackie Ickx – tudi udeleženec današnje zgodovinske dirke v Monte Carlu – leta 1973 jezen zapustil Ferrari in danes je "rdeča zver" ugriznila tudi Leclerca.

Lahko bi bilo veliko hujše

V tretjem krogu ekshibicijske dirke je v ovinku Rascasse izgubil nadzor nad vozilom in treščil v zaščitno ogrado. Hitrost k sreči ni bila visoka, zato je poškodoval le zadnji del tega muzejskega vozila, a po neprijetni izkušnji priznal, da bi bilo lahko veliko huje. "Izgubil sem zavore. Pritisnil sem na pedal, pa se je pogreznil do konca. Imel sem srečo, da se je zgodilo prav v tistem trenutku, če bi se na hitrejšem delu steze, ne bi bilo dobro. Ustrašil sem se," je povedal Leclerc, ki je po trku v ogrado dirkalnik le uspel pripeljati do boksov.

Posnetek dogodka je hitro zaokrožil po družbenih omrežjih, mlademu monaškemu asu je seveda nerodno, kasneje pa je na Twitterju zapisal: "Ko si misliš, da si imel v Monaku že vso smolo tega sveta, izgubiš zavore v rascassu v enem najbolj ikoničnih zgodovinskih ferrarijev v formili ena."  

Preberite še:

Jamie Chadwick formula W
Sportal Najhitrejše dekle, ki želi v formulo 1 zaradi talenta, in ne ker je ženska
Ferrari Miami Leclerc
Sportal Kako je Ferrari zapravil dvojno zmago. Pa tudi Red Bull!
Ne spreglejte