Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2024,
16.15

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,16

Natisni članek

Mercedes-AMG F1 Toto Wolff Christian Horner Red Bull Red Bull Racing Max Verstappen Formula 1

Nedelja, 3. 3. 2024, 16.15

1 mesec, 3 tedne

Afera Horner dobiva nove razsežnosti

Jos Verstappen ostro proti Hornerju, Max odhaja v Mercedes?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,16
Max Verstappen Jos Verstappen | Bi zaradi afere Horner res lahko Jos Verstappen sina odpeljal k Mercedesu? | Foto Guliverimage

Bi zaradi afere Horner res lahko Jos Verstappen sina odpeljal k Mercedesu?

Foto: Guliverimage

Afera Horner dobiva nove razsežnosti. Vse bolj se zdijo verjetna ugibanja, da jo je v javnost spravil Jos Verstappen. Ta zdaj zahteva, da se Christian Horner umakne s položaja, saj bo drugače Red Bullova ekipa eksplodirala. V Bahrajnu naj bi se Jos celo s Totom Wolffom že pogovarjal o prestopu svojega sina k Mercedesu.

VN Bahrajna Charles Leclerc Ferrari George Russell Mercedes
Sportal Rdeči alarm pri Mercedesu in Leclercu

Christian Horner na VN Bahrajna z večinskim lastnikom Red Bulla in njegovo ženo | Foto: Guliverimage Christian Horner na VN Bahrajna z večinskim lastnikom Red Bulla in njegovo ženo Foto: Guliverimage Kljub dvojni zmagi na uvodni dirki prvenstva formule 1 so razmere v Red Bullovi ekipi vse bolj napete. Čeprav je neodvisna preiskava, ki jo je naročilo matično podjetje Red Bull, ovrgla obtožbe proti Christianu Hornerju (domnevno spolno nadlegovanje ene od uslužbenk ekipe), pa se pritiski na 50-letnika stopnjujejo. V četrtek so nekateri mediji in tudi šefi drugih ekip prejeli anonimno elektronsko pošto z domnevnimi dokazi, da je vendarle šlo za neprimerno obnašanje prvega moža Red Bullove ekipe. Ta je obtožbe še enkrat zavrnil, na dirki v Bahrajnu pa se je pojavil skupaj s svojo ženo Geri Halliwell. Z nekdanjo članico Spice Girls sta poročena od leta 2015. Imata tudi otroka. Na štartni vrsti je poziral tudi z večinskim lastnikom koncerna Red Bull. To je Tajec Chalermo Yoovidhya, ki je nasledil ustanovitelja Dietricha Mateschitza, ki je predlani umrl.

Kot da sta želela nekaj dokazati, sta se v soboto na dirkališču skupaj pojavila Horner in Geri Halliwell. | Foto: Guliverimage Kot da sta želela nekaj dokazati, sta se v soboto na dirkališču skupaj pojavila Horner in Geri Halliwell. Foto: Guliverimage

Jos Verstappen: Ekipa je v nevarnosti, da razpade

Če je zmagovalec dirke Max Verstappen komentar na to temo zavrnil, češ da je sam osredotočen samo na dirkanje, pa to ne velja za njegovega očeta Josa Verstappna. "V ekipi bo čutiti napetost, dokler bo na položaju," je nekdanji dirkač in tudi Maxov agent dejal v izjavi za britanski Daily Mail. "Ekipa je v nevarnosti, da razpade. Tako ne more iti naprej. Eksplodirala bo. Igra žrtev, a je on tisti, ki povzroča težave." Zagotovo zelo ostre besede. Se pa že od prvega dne, ko je zgodba prišla v javnost, govori, da jo je morda v medije spravil prav Jos. Prvi so namreč o obtožbah proti Hornerju poročali nizozemski mediji.

Horner: Podpirata me moja izjemna žena in izjemna ekipa

Z nekdanjo Spajsico sta poročena od leta 2015. | Foto: Reuters Z nekdanjo Spajsico sta poročena od leta 2015. Foto: Reuters Horner je na položaju šefa Red Bullove ekipe formule 1 od prve sezone leta 2005. Ta konec tedna je še enkrat zatrdil, da se za svojo službo ne boji. Eden redkih, ki z njegovim delom ni najbolj zadovoljen, je prav Jos Verstappen, češ da njegovega sina ne favorizira dovolj. Pa čeprav je dobil tri zaporedne naslove in lani 19 od 23 dirk. Horner je po prvi dirki sezone poudaril, da se sam osredotoča na delo in ne bo dovolil, da ga pritiski pri tem ovirajo. "Ne bom komentiral, kakšne motive imajo ljudje, ki to delajo. Sam sem osredotočen na ekipo, na družino, na dirke. Podpira me moja izjemna družina, moja izjemna žena in izjemna ekipa. In vsi v ekipi. Osredotočen sem na dirke, na zmage, da smo čim boljši." Priznava pa, da ni prijetno, da je toliko pozornosti na njem in ne na dirkačih in dirkalnikih. V nedeljo popoldne je Red Bullova ekipa medijem posredovala naslednje kratko sporočilo: "V ekipi ni nobenih težav. Ekipa je enotna in osredotočena na dirkanje."

Wolff: Fia mora postaviti kompas v pravo smer

Ima svojo računico tudi Toto Wolff? | Foto: Guliverimage Ima svojo računico tudi Toto Wolff? Foto: Guliverimage Horner je imel v petek v Bahrajnu sestanek s predsednikom Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) Mohammedom Ben Sulayemom. Ta naj bi nato Maxa Verstappna prosil, naj javno podpre svojega šefa. Naj bodo obtožbe resnične ali ne, vse skupaj na formulo 1, eno najbolj uveljavljenih športnih znamk na svetu, namreč meče temno luč. "Bomo videli, kaj se bo dogajalo v naslednjih dneh. Sam upam, da bosta krovna zveza in lastnik komercialnih pravic postavila kompas v pravo smer," je Fio in Liberty Media k ukrepanju pozval tudi šef Mercedesove ekipe Toto Wolff. Da se stvar razjasni, torej zahtevajo tudi ekipe, ki same ne morejo narediti nič. Si pa ne želijo madeža nad kraljico avtomotošporta.

Verstappen k Mercedesu namesto Hamiltona?

Vse manj je jasno, kaj je res in kaj ne. Postaja pa jasno, da je Jos Verstappen tisti, ki skrbi, da se zadeva ne umiri. In tukaj je še ena vroča zgodba iz "paddocka" dirkališča v Sakhirju. Oče Verstappen se je srečal z Wolffom. In ko so šefa Mercedesove ekipe nato vprašali, ali je možno, da se Max Verstappen naslednje leto pridruži njihovi ekipi, je ta odgovoril: "Vse je mogoče." Lewis Hamilton namreč odhaja k Ferrariju in Mercedes zanj išče primerno zamenjavo. Max Verstappen ima sicer podpisano pogodbo z Red Bullom do konca sezone 2028 in bo težko kar tako odšel. Britanski Telegraph celo piše, da je Jos svojim prijateljem že povedal, da bo Max zapustil Red Bullovo ekipo, če Horner ostane na položaju.

Odpoved za Hornerja pripravljena 2. februarja, a ...
Nemški Motorsport-Total.com piše še bolj udarno. Direktor podjetja Red Bull Oliver Mintzlaff naj bi že drugega februarja pripravil odpoved za Hornerja, saj je bil zgrožen, ko je videl, kaj naj bi šef ekipe formule 1 pošiljal uslužbenki. A mu je Horner takoj zagrozil z odvetniki. In zato je Red Bull najel neodvisnega preiskovalca. V avstrijskem Fuschlu, na sedežu Red Bulla, naj bi bil prepričani, da bo ta razsodil proti Hornerju in bi se ga tako lahko znebili. A ni.
Christian Horner
Sportal Po obtožbah o spolnem nadlegovanju si lahko oddahne
Bahrajn Max Verstappen Red Bull
Sportal Prvaku je lahko vroče, štiri ekipe so mu za petami
VN Bagrajna štart Max Verstappen
Sportal Veliko prehitevanj za stopničke, le Verstappen brez tekmeca
Ne spreglejte